Verrassende meevaller van 551.000,- euro voor de gemeente Ermelo

Foto: ermelo.nieuws.nl

Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs kennisgenomen van de Meicirculaire 2020 en volgende jaren Gemeentefonds. In deze circulaire – die drie keer per jaar verschijnt – staat hoeveel geld gemeentes ontvangen . Het Gemeentefonds is de grootste inkomensbron van gemeentes. Voor Ermelo brengt deze Meicirculaire voor 2020 een onverwacht positief resultaat van 551.000,- met zich mee. Wat inhoudt dat de gemeente meer geld ontvangt dan waar op was gerekend.

Dit bericht de gemeente Ermelo maandag 29 juni.

Ermelo in de top 10
Echter de volgende jaren krijgt de gemeente minder uit het gemeentefonds maar tot 2024 is dat goed op te vangen binnen de huidige begroting. Hoewel de meerjarenbegroting nog niet structureel sluitend is, blijkt uit Een overzicht van de beste gemeenten dat Ermelo in de top 10 staat van meest financieel gezonde gemeentes met een inwoneraantal tussen de 25.000 en 50.000. Dit komt onder andere doordat de gemeente op dit moment weinig geld leent, waardoor zij ook weinig kosten heeft aan rente en aflossing.

Belangrijk
Wonen in een gemeente die de financiën op orde heeft, is zowel voor burgers als bedrijven belangrijk. Daarom hechten de gemeente Ermelo aan een structureel sluitende meerjarenbegroting.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden