Woning aan Zwaluwstraat in Ermelo 6 maanden dicht na aantreffen hennepkwekerij

Foto: Gemeente Ermelo

Burgemeester André Baars heeft vanmorgen, woensdag 20 mei, aan de Zwaluwstraat een woning gesloten voor de duur van 6 maanden. Aanleiding hiervoor is dat in april door de politie een hennepkwekerij ontdekt is.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Geen 3 maar 6
Op basis van het Damocles-beleid kan de burgemeester hierna overgaan tot sluiting van een pand. Omdat het de tweede keer is (in 2015 was de eerste maal, er werden toen kweekgoederen en restanten van een eerdere oogst aangetroffen) dat in de woning dezelfde overtreding is geconstateerd, is de duur van de sluiting geen 3 maar 6 maanden.

Wanneer sluiting?
Er zijn verschillende redenen waarom de burgemeester tot sluiting overgaat. Bij een hennepkwekerij is er eigenlijk altijd sprake van direct gevaar voor omwonenden en de omgeving. Er was sprake van stankoverlast en op basis van de hoeveelheid hennep kon worden aangenomen dat dit bestemd was voor de handel. Daarnaast is er, zoals vermeld, sprake van recidive. De politie heeft één verdachte aangehouden, dit was niet de eigenaar van de woning.

Tips voor het herkennen van een hennepkwekerij
Hoewel aan de buitenkant van het pand weinig te zien is van een hennepkwekerij, zijn er wel aanwijzingen die kunnen duiden op de aanwezigheid ervan zoals:
– Stankoverlast (hennepgeur)
– Geluidsoverlast van installaties of ventilatoren
– Uitstraling door warmte (warme muren of een sneeuwvrij dak in de winter)
– Condensvorming op de ramen, afgeplakte ramen en/of gesloten gordijnen
– Stroomstoringen (schommelingen in stroomsterkte)
– Een gloed van kunstlicht, of licht dat vaak op vreemde tijden brandt
– Opvallend veel afvoer van vuilniszakken
– Bewoners zijn zelden thuis of het is onduidelijk of een woning bewoond wordt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden