Gemeente Ermelo rekent op horecaondernemers met het nieuwe normaal van de 1,5 meter-samenleving

Met de 1,5 meter-samenleving gaat het er anders uitzien op de terrassen.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Voor de Ermelose horeca is het belangrijk dat zij hun bedrijfsactiviteiten zo snel mogelijk weer kunnen oppakken, maar ook de gemeente Ermelo heeft als toeristengemeente belang bij een goed florerende horeca. De gemeente zegt daarom blij te zijn met de versoepeling van de maatregelen voor de horeca.

Dit bericht de gemeente Ermelo woensdag 20 mei.

Onder voorwaarden
De gemeente vervolgt: “Het Kabinet heeft dinsdagavond 19 mei bekendgemaakt, dat café’s en terrassen vanaf maandag 1 juni om 12:00 uur onder voorwaarden weer opengesteld mogen worden. Hierbij geldt de voorwaarde, dat dit verantwoord gebeurt binnen de 1,5 meter norm. Met inachtneming daarvan zijn per horecabedrijf voorlopig maximaal 30 bezoekers binnen toegestaan. Op de terrassen is geen maximum vastgesteld, mits de anderhalve meter-regel goed in acht wordt genomen.

Plannen indienen
Om tijdig op de komende verruiming te anticiperen heeft burgemeester Baars de diverse horecaondernemers daarom enkele weken geleden al uitgenodigd om plannen in te dienen over situering en de inrichting van de verschillende terrassen. De burgemeester heeft dit gedaan om te voorkomen dat er allerlei uiteenlopende plannen worden ingediend die onderling gaan concurreren. Door een appél te doen op samenwerking met buren hoopt de burgemeester dat de ondernemers de handen ineen slaan en met realistische voorstellen komen, die rekening houden met het belang van de horeca, met het belang van de winkeliers en uiteraard met het belang van de volksgezondheid.

Haalbaar?
Na ontvangst van de voorstellen zullen deze worden beoordeeld op haalbaarheid en zal zo nodig met de horeca nader overleg worden gevoerd. De gemeente verwacht, dat de Ermelo’s horecaondernemers erin zullen slagen om in overleg met hun buren voorstellen te doen die recht doen aan het nieuwe normaal van de 1,5 meter-samenleving.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden