Gemeente Ermelo verdeelt subsidie voor Wijk van de Toekomst

In september 2018 werd de voorbeeldwoning aan de Kievitstraat 71 geopend.
Foto: Archief gemeente Ermelo

De subsidieregeling Wijk van de Toekomst Ermelo is vastgesteld door het college van B&W in Ermelo. Per particuliere woning (in totaal 161) kunnen bewoners 50% van de gemaakte kosten voor isolatie- en installatiemaatregelen financieren tot een maximum van €12.000,00 per woning. Hierdoor zullen bewoners minder zelf hoeven te investeren in het verduurzamen en aardgasvrij maken van hun woning. Bewoners van de Wijk van de Toekomst kunnen binnenkort subsidie aanvragen voor het nemen van isolatie- en installatiemaatregelen die zij tot 31 december 2026 kunnen uitvoeren. Meer informatie is vanaf 1 mei te vinden op de website www.ermelo.nl/wijkvandetoekomst. Bewoners van de Wijk van de Toekomst stelt de gemeente persoonlijk per brief op de hoogte.

Dit bericht de gemeente Ermelo maandag 4 mei.

Ruim 4,4 miljoen euro subsidie
Op 19 juli 2019 heeft de gemeente Ermelo de subsidie Gelderse proeftuin aardgasvrije wijk van ruim 4,4 miljoen euro ontvangen. Deze subsidie is bestemd voor het aardgasvrij maken van 484 woningen in de Wijk van de Toekomst. Nu de gemeentelijke subsidieregeling is vastgesteld kunnen bewoners van de Wijk van de Toekomst aan de slag om hun woning stap voor stap aardgasvrij te maken.

€ 2.352.888,00 voor UWOON
Voor UWOON is een maximaal subsidiebedrag beschikbaar van € 2.352.888,00 voor het aardgasvrij maken van 324 woningen in de Wijk van de Toekomst. Per woning is maximum €7.262,00 beschikbaar. UWOON kan dit bedrag gebruiken voor installatiemaatregelen. Als koploper heeft UWOON de huurwoningen in de Wijk van de Toekomst de afgelopen jaren al grondig geïsoleerd en onderzoekt de komende tijd welke alternatieve installaties zij in de woningen toe kan passen. UWOON houdt de bewoners hiervan op de hoogte.

Leren van ervaringen
In de Wijk van de Toekomst werkt de gemeente intensief samen met betrokken bewoners. De bewonerswerkgroep kijkt kritisch mee met alle stappen die de gemeente zet en denkt mee over de uitvoering. De ervaringen deelt de gemeente met de provincie zodat wijken in heel Gelderland ervan kunnen leren. Ook zet de gemeente deze ervaringen in bij andere wijken in Ermelo met het aardgasvrij maken van woningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden