Schoolpad Ermelo krijgt verkeersdrempel om gevoel verkeersveiligheid te verhogen

Foto: Grietje-Akke de Haas

Op het Schoolpad in Ermelo, ter hoogte van huisnummers 30 en 32, wordt een verkeersdrempel aangelegd. Doel is om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Dit stelt het college van burgemeester en wethouders voor.

Te hard rijden
Omwonenden klagen al enige tijd over de verkeerssituatie in de straat. “Met diverse aanwonenden is gesproken om iets aan de verkeerssituatie te doen in de straat. Het gaat met name over een stukje verkeersveiligheid. Er heerst een gevoel van te hard rijden, lastige situaties doordat de weg te smal is om elkaar te passeren of wanneer er geladen en gelost wordt. Het gevoel overheerst dat men zich er niet verkeersveilig voelt”, valt in de achterliggende stukken te lezen.

Wegbreedte van 3,70 meter
Vanuit de verkeerskunde gekeken zijn er volgens de gemeente Ermelo geen redenen om iets aan de snelheid te doen. Het Schoolpad heeft echter maar een wegbreedte van 3,70 meter en geen trottoirs waar de voetganger kan lopen. Daardoor voelt het onveilig als een weggebruiker dicht langs ze heenrijdt. Vandaar dat er een verkeersdrempel wordt aangelegd om een lagere snelheid af te dwingen, en het gevoel van verkeersveiligheid te verhogen.

Geluid en trillingen
De gemeente Ermelo zet wel een kanttekening bij de aanleg van een drempel. “Drempels remmen verkeer af, maar geven ook geluid en trillingen door verkeer dat remt, optrekt en passeert met klapperende aanhangers. Als hier echter het gevoel van veiligheid verbeterd is dat een winstpunt.”

Ongeveer 4000,- euro
De aanleg van een drempel kost ongeveer 4000,- euro. Het college stelt voor de kosten te dekken uit kostenpost ‘7010404 Parkeren vrachtauto’s’. Deze post wordt al jaar en dag doorgeschoven, maar kent geeft specifieke opgave. Het budget is namelijk niet beschikbaar binnen de reguliere posten.

  • De drempel wordt half april/ mei aangelegd.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen