College Ermelo stemt in met laatste maatregelen voor een veiliger Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg

Foto: Google Maps

Het college van burgemeester en wethouders stemt in met het ontwerp-verkeersbesluit voor het instellen van fietsstroken op de Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg. Hiermee ontstaat een goede en veilige fietsverbinding van de N302 tot aan Staverden.

Dit bericht de gemeente Ermelo maandag 23 maart.

Wildspotters
Een groot deel van de werkzaamheden is al gedaan. Met dit besluit worden de laatste markeringen en belijningen geplaatst. De aangelegde fietsstroken op de Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg verbeteren de verkeersveiligheid doordat parkeren op de rijbaan niet meer mogelijk is. Voor wildspotters blijft het toegestaan om in de bermen stil te staan of te parkeren. Ook wordt de weg veiliger door de optische smallere wegbreedte. De snelheid van het verkeer gaat daardoor omlaag.

Fietssuggestiestroken
Door de vele transportbewegingen van en naar de Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg nummer 7 zijn de fietsstroken hier tot aan de Staverdenseweg als fietssuggestiestroken uitgevoerd. Het gehele wegdek is conform de eerder vastgelegde kwaliteitseisen uitgevoerd.

Prominentere plek
De aanleg van deze fietsstroken sluit aan bij het gemeentelijk beleid. Onderdeel hiervan is om de fietser een prominentere plek in het verkeer te geven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden