Hulpdienst van Welzijn Ermelo bundelt burgerinitiatieven rond coronavirus

Foto: Hulpdienst Welzijn Ermelo

In overleg met Gemeente Ermelo heeft de hulpdienst van Welzijn Ermelo het initiatief genomen om de nu al bestaande burgerinitiatieven en mensen die wat voor elkaar willen betekenen aan elkaar te verbinden.

Dit bericht Welzijn Ermelo woensdag 18 maart.

Het bericht vervolgt: Door de verspreiding van het coronavirus zijn er maatregelen getroffen waardoor inwoners van Ermelo tegen ongemak in hun dagelijks leven aan lopen of genoodzaakt zijn thuis te blijven. Er zijn overal in het land initiatieven van burgers gaande. Ook in Ermelo is men bereid om iets voor een ander te doen.

Welzijn Ermelo heeft in overleg met de gemeente het voortouw genomen om u een helpende hand te bieden om met elkaar in contact te komen. Dit schrijven kunt u uitprinten met kaart (zie foto) en als hulpmiddel gebruiken. Wij willen het initiatief vooral bij u als inwoners van Ermelo laten, maar indien nodig zijn wij op de achtergrond bereikbaar voor vragen en advies.

Een buur en/of dorpsgenoot helpen?
Doe deze kaart bij buren/dorpsgenoten in de brievenbus en geef aan wie u bent en waarmee u kunt en wilt helpen.

Hulp nodig?
U loopt door de huidige situatie vanwege het coronavirus tegen ongemakken aan die u niet direct zelf op kunt lossen en u weet niet wie u hierbij om hulp moet vragen? Doe deze kaart bij buren in de brievenbus. Mogelijk kunnen zij u helpen, of met u meedenken. Als ook dat geen oplossing is dan kunt u contact opnemen met de hulpdienst van Welzijn Ermelo dan denken wij graag met u mee. Van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00
uur bereikbaar via [email protected] en telefonisch te bereiken op woensdagochtend en vrijdagochtend via 0341 – 551678.

Lijst met bekende (lokale) initiatieven
1. Wijkvereniging Ermelo West
Website: www.ermelowest.nl
2. Coronahulplijn Rode Kruis
070-4455 888
3. Ermelo Binnenleven
Website: www.ermelobinnenleven.nl
4. Telefoonlijn ANBO (Ouderenbond, vereniging en belangenorganisatie
voor ouderen in Nederland)
0348 466066 : 7 dagen per week van 9.00 tot 21.00 uur
5. Zorggroep NoordWest – Veluwe
Oproep aan alle kinderen. Maak een mooie tekening of kaart voor de bewoners van de Zorggroep en bezorg ze een geluksmomentje.
Adres: Geluksmomentje, Sparrenlaan 10, 3851 XR Ermelo
6. Diaconaal Platform Ermelo
Website: www.nietalleen.nl

Facebookpagina’s
7. Coronahulp Ermelo
8. Coronahulp Harderwijk I Ermelo I Putten
9. Leefbaarheidsteam Ermelo

Is er een initiatief welke wij niet op deze lijst hebben vermeld, laat ons dit dan weten via [email protected] wij delen en brengen dit graag onder de aandacht. Houdt u ook de website en Facebookpagina van Welzijn Ermelo in de gaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen