Weer twee nieuwe besmettingen met coronavirus in de gemeente Ermelo

Foto: Archief

Bij twee inwoners van de gemeente Ermelo is vandaag, donderdag 12 maart, besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. De patiënten zitten in thuisisolatie. Er is in beide gevallen een link met een andere patiënt in Nederland.

Dit bericht de gemeente Ermelo donderdagavond 12 maart.

Het aantal inwoners van Ermelo bij wie het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld is nu 5. De eerste vaststelling van besmetting met het coronavirus (COVID-19) bij een inwoner van de gemeente Ermelo was maandag 9 maart. Woensdag 11 maart bij 2 inwoners van Ermelo.

GGD Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt met wie de patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en krijgen instructies over wat zij moeten doen. Krijgen deze contacten klachten die passen bij het nieuwe coronavirus? Dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op dit virus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen