Twee nieuwe besmettingen met coronavirus in de gemeente Ermelo

Foto: Archief

Bij twee inwoners van de gemeente Ermelo is vandaag besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Bij één van deze patiënten bestaat een link met Italië. De patiënten zitten in thuisisolatie. Afgelopen maandag was de eerste vaststelling van besmetting met het coronavirus (COVID-19) bij een inwoner van de gemeente Ermelo.

Dit bericht de gemeente Ermelo woensdagavond 11 maart.

Contactonderzoek
GGD Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt met wie de patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en krijgen instructies over wat zij moeten doen. Krijgen deze contacten klachten die passen bij het nieuwe coronavirus? Dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op dit virus.

Alert
Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

  • Burgemeester André Baars: “Ik wens de patiënten veel beterschap. We staan als gemeente in direct contact met de GGD, Veiligheidsregio en het RIVM. Alle instanties doen wat belangrijk en noodzakelijk is in deze situatie.”

Wat kunt u zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:
• was uw handen regelmatig en goed,
• hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
• gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg,
• Geen handen meer schudden.

Vragen en informatie
Kijk op de website van de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/coronavirus of de website van het RIVM www.rivm.nl voor alle vragen en actueel nieuws.

Heeft u hierna nog een vraag?
Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 1351
Om wachttijden te voorkomen vragen wij u eerst op genoemde websites te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen