Woningen in Plan De Hooge Riet Ermelo rond de zomer 2020 in de verkoop

Als alles meezit gaan de woningen die worden gebouwd in Plan De Hooge Riet rond de zomer van 2020 in de verkoop, start de bouw in 2021 en is de oplevering eind 2022. Die ambitie zei Marcel Sinte Maartensdijk, projectontwikkelaar bij Heijmans Vastgoed, te hebben. Vanmorgen, maandag 20 januari, presenteerde hij de plannen op het gemeentehuis, die tot stand zijn gekomen in samenwerking met MeyerBergman Erfgoed Groep; samen vormen zij VOF De Hooge Riet.

VOF De Hooge Riet die zijn intrek heeft in villa ‘Korper Seba’ aan de Stationsstraat 124, overweegt om een wekelijks inloopspreekuur te organiseren voor belangstellenden.

Met foto’s.

Enthousiast
Het college van burgemeester en wethouders is in ieder geval enthousiast over de plannen die passen binnen de structuurvisie Landgoed Veldwijk en De Hooge Riet, en heeft ingestemd met stedenbouwkundig plan. Belangrijk aspect hierin is het behoud van het monumentale karakter van het monumentale pand en het park. De woningen en parkeerplaatsen die worden gebouwd passen dan ook in de mooie parkachtige omgeving. Het college hoopt dat de gemeenteraad net zo enthousiast zal zijn. Daarnaast is het tijdspad van de plannen ook afhankelijk van een eventuele beroepsprocedure.

Eerste deelplan
Rijksmonument De Hooge Riet is het eerste deelplan van het Landgoed Veldwijk en De Hooge Riet dat wordt herontwikkeld. Het gaat om het gebied dat wordt omzoomd door de Dokter van Dalelaan, Horsterweg, Hortensialaan en aan weerszijden van de Chevallierlaan.

Sociale huurappartementen
De plannen voorzien in de nieuwbouw van 51% sociale huur en 49% procent middeldure en dure koop. Wat inhoudt dat op de hoek Chevallierlaan/Stationsstraat 42 sociale huurappartementen worden gebouwd. In monument De Hooge Riet  komen 33 koop-appartementen in de middeldure en dure categorie. Achter de Hooge Riet worden rondom 28 grondgebonden appartementen gebouwd. Langs de Hortensialaan/Horsterweg komen 10 2-onder-1-kap-woningen. Het chalet aan de Hortensialaan blijft bovendien behouden en de links gesitueerde patiëntenwoning wordt omgevormd tot woning.

Strategische aankopen
In strategisch opzicht hoopt het college dat de gemeenteraad ook instemt met de aankoop van het perceel in de bocht van de Chevallierlaan voor € 250.000,00, om deze plek definitief te vrijwaren voor bebouwing. Daarnaast wil het college villa Boshoek aan de Stationsstraat kopen voor € 740.000,00, om de herontwikkeling van de hoek Raadhuisplein-Stationsstraat eenvoudiger te maken. Een deel van het perceel kan ingezet worden voor een beter ruimtelijke indeling van het nieuwe gebouw. Daarnaast zijn er geen buren die bezwaar kunnen maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen