Plannen voor 51 goedkope instapappartementen in Ermelo

Het plangebied voor de woningbouwplannen.
Het plangebied voor de woningbouwplannen.
Foto: Gemeente Ermelo

Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week kennis genomen van de woningbouwplannen op de locatie Fokko Kortlanglaan, Horsterweg en Dr Schreurerlaan. Het gaat hierbij om 51 instapappartementen, bestaande uit drie gebouwen in het goedkope segment.

Dit bericht de gemeente maandag 9 december.

Parkeerplaatsen
De appartementengebouwen staan vrij op groene kavels, de centrale ingang van elk appartementsgebouw is aan de achterzijde gelegen. Het wonen vindt plaats aan de voorzijde, gericht op de wegen rond het plan.
Het parkeren is achterop gesitueerd, bereikbaar via de Horsterweg. De uitrit van het parkeerterrein sluit aan op de Fokko Kortlanglaan. Er zijn in totaal 72 parkeerplaatsen in het plan opgenomen.

Haalbaar?
De plannen zijn getoetst op haalbaarheid en kunnen door naar de zogenaamde prioriteringsronde. Deze prioriteringsronde vindt plaats in juni/juli en de ontwikkelaar kan zich daarvoor tot maart aanmelden. Alle plannen die op haalbaarheid zijn getoetst worden dan langs het afwegingskader woningbouw gelegd en beoordeeld. Hiermee scoort een plan punten. De beste plannen met de meeste punten zal de gemeente medewerking aan verlenen.

Goedkoop
Het plan bestaat uit 36 goedkope koopappartementen (<€200.000,00 V.O.N.) en 15 huurappartementen in de prijsklasse tussen €607,00 – €720,00 per maand.

Mogelijkheden
Uit het haalbaarheidsonderzoek blijkt dat er mogelijkheden liggen voor dit plan. Stedenbouwkundige inpassing is een onderwerp dat in het afwegingskader verder wordt beoordeeld. Het plan wordt als haalbaar gezien op basis van criteria ‘goede ruimtelijke ordening’. Initiatiefnemer kan tot 1 maart 2020 het definitieve plan indienen om mee te doen in de prioriteringsronde. Eind juni maakt het college bekend welke woningbouwplannen een prioritaire status hebben gekregen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen