Er komen tijdelijke woningen aan de Beemdweg in Ermelo

Foto: google maps

Op 13 november 2019 heeft de gemeenteraad van Ermelo besloten dat er tijdelijke woningen komen op het terrein aan de Beemdweg 17 in wijk Oost. Het gaat om een stuk braakliggend terrein tegenover de Beatrixschool. De gemeente is al langer op zoek naar geschikte plekken voor het bouwen van tijdelijke huisvesting om de druk op de woningmarkt te verminderen. De gemeente Ermelo heeft de grond gekocht en woningcorporatie UWOON plaatst hier tijdelijke woningen.

Dit bericht de gemeente Ermelo maandag 2 december.

Verminderen van druk op de woningmarkt
Op het terrein komen woningen voor een periode van 15 jaar. De woningen zijn bedoeld voor jongeren tot 28 jaar en voor mensen die door omstandigheden woonruimte zoeken. In Ermelo is de woningnood onder deze doelgroep groot. Het plaatsen van tijdelijk extra woningen past binnen de doelstelling van de gemeente om de druk op de woningmarkt te verminderen. Daarbij wordt specifiek ingezet op woningen voor doelgroepen die het meeste last hebben van de lange wachttijd voor een sociale huurwoning. Dat zijn jongeren die starten op de woningmarkt en woningzoekenden die door omstandigheden dringend op zoek zijn naar een woning.

Ontwerp samen met direct omwonenden
Direct omwonenden zijn al per brief geïnformeerd over de plannen. Voor hen wordt op korte termijn een bewonersavond georganiseerd. Bewoners worden daar persoonlijk geïnformeerd en kunnen hun vragen stellen. De gemeente Ermelo en UWOON willen samen met bewoners een ontwerp maken voor de inrichting van het terrein en de tijdelijke woningen die er komen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden