Wethouder Leo van der Velden sluit Goede Herderschool Ermelo aan op glasvezelnetwerk

Foto: Gemeente Ermelo

Wethouder Leo van der Velden sloot vanochtend, woensdag 27 november, de Goede Herderschool aan op het glasvezelnetwerk van Glasvezel buitenaf. Dit deed hij samen met een leerling van de school en directeur Jozias de Koeijer.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

De eerste
De school is een van de eerste in het buitengebied op de Noordwest Veluwe, die gebruik kan maken van het supersnelle netwerk. Dienstaanbieder Solcon was aanwezig om de technische voorbereidingen te treffen. In totaal worden er op de Noordwest Veluwe 1400 adressen aangesloten op het netwerk.

Bijzondere mijlpaal
“Vorig jaar rond deze tijd ging de schop in de grond en startte Allinq met de graafwerkzaamheden. Het is een bijzondere mijlpaal dat we nu, een jaar later, de eerste aansluiting mogen vieren. Tijdens de campagne hebben ambassadeurs, de gemeente, lokale verkopers en Stichting Breedband Noord Veluwe ontzettend veel werk verzet. Dat maakt het extra bijzonder dat we vandaag de Goede Herderschool, van Jozias de Koeijer, één van onze ambassadeurs, mogen aansluiten op het netwerk”, aldus Glasvezel buitenaf.

Snel, veilig en betrouwbaar internet
Wethouder Leo van der Velden is blij dat de laatste fase in het traject een feit is. “De digitale ontsluiting via glasvezel betekent dat nu ook de inwoners, scholen, (recreatie)ondernemers en organisaties in het buitengebied van Ermelo toegang hebben tot snel, veilig en betrouwbaar internet. Het geduld van velen wordt hiermee eindelijk beloond! Zonder de enorme inzet van de ambassadeurs en de bereidheid van de inwoners om mee te doen was dit nooit gelukt. Het is fijn dit samen te vieren vandaag op de Goede Herderschool.”

Lange wachten is beloond!
De leerlingen, leerkrachten en natuurlijk ook ambassadeur en directeur Jozias de Koeijer zijn blij met glasvezel. Jozias: “De leerkrachten en leerlingen van mijn school schrokken zich in positieve zin een hoedje toen de daadwerkelijke aansluiting op het glasvezelnetwerk een feit was. Niet meer ellenlang bufferen voordat een filmpje getoond wordt, niet die stapel schriften onder je arm mee naar huis om de resultaten online (via het snelle thuisnetwerk) in te voeren… nee, gewoon onderwijs kunnen geven dat anno 2019 gegeven moet worden met de randvoorwaarden die daarbij horen.

Komende tijd zullen we de vaste computers vervangen door draadloze devices zodat we ons onderwijs nog adequater kunnen vormgeven. Een perfecte timing, want dit schooljaar zitten we nog in ons oude gebouw met oude infrastructuur. Na de zomervakantie 2020 starten we in ons splinternieuwe, moderne schoolgebouw dat momenteel achter het huidige pand gebouwd wordt. Een school waarin naast een goede sfeer en mooie resultaten dan ook een razendsnelle internetaansluiting is. Het lange wachten is beloond!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden