Gemeente Ermelo sluit maand van de duurzaamheid af op Groevenbeek en Speulderbrink

Foto: Gemeente Ermelo

Woensdagmiddag 30 oktober vond de afsluiting van de maand van de duurzaamheid plaats met twee activiteiten. Op Christelijk College Groevenbeek was er een duurzaamheidsmarkt. Op basisschool Speulderbrink is de nieuwe leerlijn duurzaamheid voor basisschoolleerlingen gelanceerd. 

Dit bericht de gemeente Ermelo donderdag 31 oktober.

Plastic bank
Leerlingen van Christelijk College Groevenbeek hebben de hele maand plastic in gezameld. Tijdens de duurzaamheidsmarkt hebben leerlingen van al dat plastic een bank in elkaar gezet. Dit is samen met Plastic Fantastic gerealiseerd. Deze coöperatie verwerkt plastic afval tot nuttige producten.

Nieuwe leerlijn op Speulderbrink
Op basisschool Speulderbrink is een nieuwe leerlijn ‘Duurzaam Ermelo’ voor het basisonderwijs onthuld. Leerlingen komen spelenderwijs in aanraking met thema’s als energie en duurzaamheid. De lessenserie helpt basisschoolleerlingen verder na te denken over duurzame oplossingen. De leerlijn is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen museum Het Pakhuis, Hanze Hogeschool Groningen, provincie Gelderland en de gemeente Ermelo.

Tevreden wethouder
“Het is goed om te zien hoe we de afgelopen maand met verschillende partijen extra aandacht hebben besteed aan duurzaamheid in onze gemeente”, aldus wethouder Leo van der Velden. “Het is fijn om te ervaren hoeveel mensen betrokken zijn en met elkaar werken aan een duurzame leefomgeving. Uiteraard gaan we ook na deze maand door met die samenwerking. Want een duurzame leefomgeving is voor iedereen belangrijk en om dat te bereiken hebben we elkaar nodig: inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden