Bewonerswerkgroep Wijk van de Toekomst in Ermelo wint Groene Pauw Award

Foto: Gemeente Ermelo

De leden van de bewonerswerkgroep ‘Wijk van de toekomst’ hebben vrijdagavond 11 oktober de Groene Pauw Award van de gemeente Ermelo in ontvangst genomen. De Wijk van de toekomst is een deel van wijk West. Wethouder Leo van der Velden reikte deze award aan de werkgroep uit omdat zij actief en kritisch meedenken over het aardgasvrij maken van de woningen in de wijk.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Belangrijke bijdrage
Tijdens een duurzame avond in theater De Dialoog kreeg de bewonerswerkgroep de award. ”De bewoners doen alles geheel vrijwillig en hebben inmiddels al heel wat uren aan de werkgroep besteed”, aldus wethouder Leo van der Velden. “Zij verdienen deze award want ze onderzoeken verschillende verwarmingsmogelijkheden voor de Wijk van de Toekomst. Daarbij stellen ze kritische vragen over de kosten, de gebruiksvriendelijkheid en de planning. En ze denken mee op welke manier de gemeente de bewoners van de Wijk van de Toekomst kan faciliteren om verduurzamingsmaatregelen aan hun huis te nemen. Daarnaast hebben de leden van de werkgroep
meegedacht over de subsidieaanvraag die we hebben ingediend bij de provincie om de woningen aardgasvrij te maken. Al met al leveren ze een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van Ermelo.”

Riet Bezemer
De award is voor een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan het duurzaam maken van de gemeente Ermelo. Vorig jaar is deze award voor het eerst uitgereikt aan mevrouw Riet Bezemer, voorzitter Veluwe-Energie van 2016 tot en met 2018. Naast de uitreiking van de award was er ook standup comedy door Anabella Meijer, auteur van het boek ‘Eerste hulp bij klimaatverandering’. Zij liet de aanwezigen op humoristische wijze inzien hoe je met klimaatverandering om kunt gaan.

Maand van de duurzaamheid
De oktobermaand staat in de gemeente Ermelo in het teken van duurzaamheid. Verschillende organisaties houden allerlei activiteiten rondom dit thema op diverse plekken in Ermelo. Een duurzame leefomgeving is voor iedereen belangrijk en om dat te bereiken hebben we elkaar nodig: inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden