Gemeenteraad wil weten hoe jij wil wonen in Ermelo

Foto: Archief

In de week van 16 tot en met 21 september gaat de gemeenteraad weer de wijken in om met inwoners in gesprek te gaan over het tweede onderwerp van het maatschappelijk raadsprogramma: Wonen.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Om aan de vraag naar woningen te voldoen, moet Ermelo de komende jaren uitbreiden. Uitbreiden kan op verschillende manieren èn op verschillende locaties. Daar willen wij graag met onze inwoners over in gesprek! Wil je liever online je mening geven, dan kan dat ook.

Denk je mee?
Bouwen we appartementen, vrijstaande huizen, rijtjeswoningen of woonzorgcomplexen? Maar ook willen we graag jouw mening horen over zaken als de verhouding huur- en koopwoningen en hoog- of laagbouw. Allemaal keuzes die gemaakt moeten worden. Daarnaast kun je kiezen voor het bouwen van meer woningen in de woonkernen, maar wellicht is er ook uitbreiding nodig in het buitengebied. Er is veel mogelijk, uiteraard ook met consequenties. Niet alleen het bouwen komt aan de orde. We willen bijvoorbeeld ook graag van je weten hoe jij vindt dat onze buurten eruit moeten zien? Kortom: denk je mee?

Opnieuw in gesprek
Een nóg mooiere en betere gemeente, dat willen we in Ermelo. Daar moeten we samen aan werken, want samen kom je verder. De gemeenteraad wil niet alleen in verkiezingstijd zichtbaar zijn in de samenleving. We blijven in verbinding met en betrokken bij elkaar. Op verschillende plekken en op verschillende manieren gaan de leden van de gemeenteraad daarom in gesprek met inwoners, met jou. Vorig jaar startte de gemeenteraad met het eerste gespreksonderwerp ‘Groen in je eigen leefomgeving’, dit najaar staat het thema ‘Wonen’ op de agenda.

Welke richting?
Ook voor dit onderwerp hebben we opnieuw je hulp nodig. Samen bespreken we welke richting we op willen en hoe we dat kunnen bereiken. Dat doen we op straat én digitaal. Ervaringen van vorig jaar hebben we meegenomen naar dit jaar . Zo gaat het steeds beter en wordt Ermelo steeds mooier!

Op straat
Over dit tweede onderwerp, ‘Wonen’ gaan de raadsleden ook weer de wijken in. In de week van 16 tot en met 21 september staan de raadsleden weer in wisselende samenstelling op straat. Wil je weten waar ze precies staan? Vanaf 6 september staan de exacte plaatsen , data en tijden op www.ermelo.nl/jaikdenkmee

Online enquête
Maar ook online lezen we graag jouw mening. Daarom nodigen we iedereen van harte uit om de enquête in te vullen die de hele maand september online zal staan. Op www.ermelo.nl/jaikdenkmee/enquete vind je vanaf 2 september de vragenlijst. Invullen duurt een paar minuten en elke werkdag verloot de gemeenteraad onder de invullers een mooie bos bloemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden