Gemeente Ermelo krijgt 4,4 miljoen subsidie om woningen aardgasvrij te maken

Wethouder Duurzaamheid Leo van der Velden en gedeputeerde van de provincie Gelderland Jan van der Meer.
Foto: Gemeente Ermelo

Provinciale Staten heeft gisteravond ingestemd met het voorstel om zowel de gemeente Ermelo als de gemeente Arnhem subsidie toe te kennen in het kader van de Gelderse proeftuin. Beiden maakten een plan om een bestaande woonwijk aardgasvrij te maken. In Ermelo gaat het om de Wijk van de Toekomst, een gedeelte van Wijk West.

Dit bericht de gemeente Ermelo donderdag 4 juli.

‘Aardgasvrijbudget’
Samen met bewoners van de Wijk van de Toekomst werkt de gemeente aan een wijkwarmteplan om woningen aardgasvrij te maken. De toegekende subsidie kan dit proces versnellen. Elke particuliere eigenaar krijgt nu een ‘aardgasvrijbudget’. Dit woninggebonden budget wordt beheerd door de gemeente. Met het budget kan de bewoner een isolatieadvies krijgen en isolatie- en installatiemaatregelen nemen.

Informatieavond
De woningeigenaren worden 10 juli tijdens een informatieavond uitgebreid geïnformeerd over hoe zij de subsidie kunnen inzetten. Voorafgaand aan de avond organiseert de gemeente samen met UWOON een feestelijke BBQ voor alle bewoners van de Wijk van de Toekomst om het goede nieuws samen te vieren.

Deel van de subsidie naar UWOON
Een deel van de subsidie gaat naar UWOON. Hiermee krijgen 324 huurwoningen in de wijk een aardgasvrije verwarmingsinstallatie. De woningen worden eerst allemaal vergaand geïsoleerd. Hierdoor krijgen huurders een aanzienlijk lagere energierekening. UWOON informeert haar huurders binnenkort verder.

Delen van kennis en ervaring
De kennis en ervaringen worden gedeeld met andere Gelderse gemeenten binnen het programma Wijken van de Toekomst van het Gelders Energieakkoord (GEA) en het landelijke kennis- en leerprogramma van de VNG.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden