Nieuwbouwproject Kerklaan/Postlaantje Ermelo krijgt extra parkeerplaatsen

Artist Impression van de nieuwe bebouwing aan de Kerklaan.
Foto: Team 3D uit Twello (Archieffoto)

Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week de ingediende bezwaren tegen de omgevingsvergunningen Kerklaan/Postlaantje behandeld.

Dit bericht de gemeente Ermelo maandag 24 juni.

Extra parkeerplaatsen
Er is hierover advies uitgebracht door de commissie voor bezwaarschriften die gedeeltelijk zijn overgenomen. De omgevingsvergunningen kunnen in stand blijven: dit was de hoofdvraag. Geconstateerde motiveringsgebreken bij de vergunningen worden hersteld. Het aantal parkeerplaatsen was een belangrijk onderdeel van de bezwaren. Er zullen extra parkeerplaatsen komen, in aanvulling op de parkeerplaatsen die al in het plan waren opgenomen.

Onvoldoende onderbouwd
De bezwarencommissie vindt de onderbouwing van het aantal benodigde parkeerplaatsen onvoldoende onderbouwd, maar meent ook dat dat hersteld kan worden. Daarom heeft het college de besluiten aangevuld met een extra motivering.

Omwonenden
De ‘besluiten op bezwaar’ worden toegestuurd aan de omwonenden die de bezwaren hebben ingediend. Na de verzending van deze besluiten bestaat de mogelijkheid voor de bezwaarden om binnen de beroepstermijn van zes weken nog in beroep te gaan bij de rechtbank. Het college hoopt dat de omwonenden geen gebruik maken van die mogelijkheid, omdat de gebied van benodigde parkeerplaatsen duidelijk is aangegeven en deze ook aangelegd zullen worden, en dat er nu snel met de start van de woningen begonnen kan worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden