Wil jij ook rijden in elektrische dienstauto van de gemeente Ermelo?

wethouders Wouter Vogelsang en Leo van der Velden en gemeentesecretaris Aldrik Weststrate.
Foto: Gemeente Ermelo

Maandag 3 juni zijn de twee volledig elektrische dienstauto’s van de gemeente Ermelo officieel in gebruik genomen. Medewerkers en bestuur van de gemeente Ermelo kunnen voor hun dienstreizen rijden in volledig elektrische deelauto’s van MyWheels. Rijden in elektrische auto’s betekent minder co2-uitstoot.

Vanaf 17 juni zijn deze deelauto’s ook via verhuur beschikbaar voor andere geïnteresseerden die buiten werktijd van de gemeentemedewerkers de auto willen gebruiken.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Bewuste keuze
De medewerkers van de gemeente kunnen zo hun dienstreizen op duurzame wijze maken. Wethouder Leo van der Velden: “Als gemeente hebben we bewust gekozen om volledig elektrische auto’s beschikbaar te stellen. Elektrische auto’s zorgen voor minder CO2-uitstoot dan benzine en diesel auto’s. Met de komst van deze elektrische deelauto’s leveren we als gemeente een bijdrage aan onze duurzaamheidsdoelen. We willen energieneutraal zijn in 2030 en zelfs klimaatneutraal in 2035.”

Voor iedereen beschikbaar
Nu zijn ze alleen nog beschikbaar voor medewerkers van onze gemeentelijke organisatie. Vanaf 17 juni mag iedereen deze deelauto’s na kantoortijd en in het weekend huren. De auto’s zijn dan via MyWheels te huur op werkdagen tussen 18.00 en 8.00 uur. Ook zijn ze in het weekend en op feestdagen beschikbaar. De elektrische auto’s staan geparkeerd op de Markt in Ermelo.

Gemeente Ermelo stimuleert
Gemeentesecretaris Aldrik Weststrate: “Duurzaamheid is voor Ermelo een belangrijk speerpunt. We hebben daarin als gemeente een voorbeeldrol en stimuleren en faciliteren daarom het elektrisch rijden in onze gemeente en dus ook binnen de gemeentelijke organisatie. Bovendien leidt het ook tot minder parkeerdruk rond het gemeentehuis, doordat nu minder medewerkers met de eigen auto naar hun werk hoeven te komen.” In de gemeente zijn vijf openbare laadpunten voor elektrische auto’s. De komende jaren komen daar extra openbare laadpunten bij. Inwoners en bedrijven van Ermelo kunnen oplaadpalen voor elektrische auto’s aanvragen via www.ermeloduurzamer.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden