Gemeente Ermelo maakt kans op 5 miljoen euro subsidie

Foto: Archief

Het college van burgemeester en wethouders is bijzonder blij met het voorstel dat Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten heeft gedaan om ook Ermelo 5 miljoen euro subsidie toe te kennen in het kader van de Gelderse proeftuin.

Dit bericht de gemeente Ermelo vrijdag 24 mei.

Trots
Ermelo heeft met 1 puntje afstand van Arnhem de een-na-hoogste score gekregen. “Daar zijn we natuurlijk al enorm trots op”, reageert wethouder Van der Velden.

Prachtige impuls
Met het voorstel zouden niet één maar twee gemeentes de subsidie gaan ontvangen. Wethouder Van der Velden: “Uiteindelijk is het natuurlijk aan Provinciale Staten om hier in juni een besluit over te nemen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn, want hier doen we het voor! Een dergelijke subsidie is een prachtige impuls voor het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Maar ik wil beslist niet op de zaken vooruitlopen. Vooralsnog zijn we verheugd met het voorstel en wachten we in spanning het besluit van Provinciale Staten af.”

  • Eind maart werden gemeenten opgeroepen om met een plan te komen om een bestaande wijk aardgasvrij te maken. In Ermelo wil de gemeente dat graag realiseren in wijk West.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden