Zes heren uit Ermelo Koninklijk Onderscheiden

De jaarlijkse uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen was een mannenaangelegenheid vandaag in de theaterzaal van De Dialoog, vrijdag 26 april. Zes heren uit Ermelo kregen de versierselen in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld door burgemeester André Baars, als waardering voor om hun jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving. Vijf werden onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en één tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

De volgende Ermeloers zijn Koninklijk Onderscheiden:

Johan Heres (60) 
De heer Heres wordt Koninklijk gewaardeerd om zijn grote betrokkenheid bij Basisschool Augustinus in het verleden. Daarnaast om zijn inzet voor de Gereformeerde Gemeente Ermelo, SGP, afdeling Ermelo, Stichting Woonzorg Ermelo en Stichting SchuldHulpMaatje Ermelo. Hij is onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ruud van Eijle (64)
De heer Van Eijle is onderscheiden tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau om zijn jarenlange inzet in het verleden voor de Stichting Open Doors en Stichting Samenwerkende Hulporganisaties/Giro 555. Hij vertegenwoordigde World Vision en werkte mee aan succesvolle campagnes. Daarnaast om zijn vrijwillige betrokkenheid vanaf 2017 voor Stichting Schapedrift in Ermelo.

Bertus van Santen (85)
De heer Van Santen kreeg de versierselen opgespeld voor Lid in de Orde van Oranje Nassau om zijn sinds 1980 niet aflatende inzet bij voetbalvereniging DVS’33 Ermelo. Daarnaast voor zijn grote betrokkenheid bij de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Ermelo. Bovendien was Van Santen jarenlang nauw betrokken bij de PCOB-afdeling Ermelo.

Evert Renden (58) 
De heer Renden kreeg ook de versierselen opgespeld voor Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn sinds 1977 vrijwillige inzet voor een voetbalvereniging; namelijk FC Horst Ermelo. Daarnaast wordt Renden geroemd als organisator de muziekquiz die vier keer per jaar plaatsvindt in de lokale horeca en de voetbalkantine van FC Horst. Daarnaast is hij sinds 2013 collectant voor het longfonds.

Henk Bakker (66) 
De heer Bakker is onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn inzet voor de Hervormde Diaconie Ermelo, Buurtvereniging Horst & Telgt en de Stichting Oogstfeest Horst en Telgt. Ook wordt hij Koninklijk gewaardeerd voor zijn betrokkenheid bij Vereniging Ons Huis en Steunvereniging School met de Bijbel Horst en Telgt.

Martin de Zwaan (56) 
De heer de Zwaan is onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau om zijn inzet voor de vrijwillige brandweer, post Ermelo, onderdeel van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Dit was in de periode 1983 tot december 2018. De Zwaan fungeerde als bevelvoerder.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden