Feestelijke heropening fietspad Speulderveld in Ermelo

Foto: Gemeente Ermelo

Vandaag, donderdag 18 april is het fietspad Speulderveld feestelijk heropend. Met een fietstocht naar de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) nam onder andere wethouder Leo van der Velden het verbeterde fietspad officieel in gebruik. Samen met een aantal ruiters van de KNHS begeleidde wethouder Hans de Haan de fietsers te paard op het naastgelegen ruiterpad.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Opgeknapt
Het recreatieve fietspad, waar ook veel scholieren gebruik van maken, heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Het twee kilometer lange fietspad is verbreed naar twee meter. Ook is een deel van het fietspad verlegd naar de nieuwe rotonde bij de KNHS. Naast paardensporters kunnen nu ook fietsers een veilige oversteek maken van en naar de hei via de N302.

Natuurlijke uitstraling
Omdat het fietspad door het kwetsbare Natura 2000 gebied loopt, is er gekozen voor een goed berijdbaar halfverhard fietspad met een natuurlijke uitstraling. Het is aangelegd met ‘Grauwacke’: een bruingeel mengsel van zandsteen en leem. Een natuurlijk en onderhoudsvriendelijk product dat prima past in het heidegebied. Het materiaal heeft geen nadelige effecten op reptielen, insecten en andere diersoorten zoals hagedissen, salamanders, padden en kikkers. Bovendien laat het product regenwater door wat de flora en fauna van het heidegebied ten goede komt.

Samenwerking
Het opknappen van het fietspad is onderdeel van een pakket maatregelen om het gebied rondom De Beek te verbeteren. Verbeteringen op het gebied van verkeersveiligheid, bereikbaarheid, recreatie en toerisme, duurzaamheid en natuurontwikkeling. De laatste werkzaamheden aan de rijbaan worden 15 mei afgerond. Dit alles is mogelijk door een gezamenlijke inspanning en financiering van de provincie Gelderland, de gemeente Ermelo en de KNHS.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen