Terrassen in Ermelo voortaan ook op donderdag tot 01.00 geopend

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Dit jaar zijn tussen 1 april tot 31 oktober de horecaterrassen ook op donderdagavond tot uiterlijk 01.00 uur geopend. Daarmee verlengt het college van burgemeester & wethouders niet alleen de pilot die vorig jaar voor het eerst werd gehouden, maar komt er nog een avond bij.

Beter laten aansluiten
Van 1 april 2018 tot 30 oktober 2018 heeft er namelijk een pilot plaatsgevonden waarin horecaondernemers toestemming kregen hun terras in het weekend (vrijdag- en zaterdagavond) open te houden tot 01.00 uur. Doel was om de sluitingstijden van de terrassen beter te laten aansluiten bij de sluitingstijden van de horecagelegenheid.

Succesvol
De pilot bleek succesvol. Tijdens de proefperiode in 2018 is de pilot namelijk gemonitord in de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU). In de KVU werken bewoners, politie, horecaondernemers, jongerenwerk en gemeente samen aan de veiligheid in het horecagebied. In de KVU is de pilot als positief ervaren.

Online enquête
Ook hebben alle inwoners, bezoekers en ondernemers in januari 2019 de mogelijkheid gehad te reageren via een online enquête. Hierop hebben 288 inwoners, bezoekers en horecaondernemers gereageerd. Veruit de meesten ( 94,1 % !) hebben aangegeven geen of weinig overlast te hebben ervaren in de proefperiode van de horecaterrassen

Donderdag
Vanwege deze succesvolle pilot in 2018, wil het college van burgemeester & wethouders de proefperiode in 2019 voortzetten, waarbij ook de donderdag wordt toegevoegd.

.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen