College Ermelo wil looproute aanleggen vanaf de Groeneweg naar centrum

De nieuwe looproute.
Foto: Gemeente Ermelo

Een looproute, ofwel een een ‘natuurlijk’ voetpad. Dat wil het college van B&W aanleggen vanaf het parkeerterrein aan de Groeneweg naar het centrumgebied. Het voetpad loopt vanaf het parkeerterrein over de Groeneweg richting de Jeugdkant langs de achterkant van de Ireneschool, over een stukje Hanengewei, over de Weegakker en komt uit in Stationsstraat in de buurt van Depeche Clothing. 

Doel van de looproute is dat inwoners, bezoekers en toeristen duidelijk en veilig naar het centrum worden geleid. De looproute wordt vice versa bewegwijzerd, deels door borden en deels door verwijzingen in de bestrating. Dit moet echter nog uitgewerkt worden.

Voor 1 juli 2019
Als het aan het college ligt wordt het voetpad voor 1 juli 2019 gerealiseerd. Dat is namelijk voor de start van de zomervakantie, zodat vooral ook de toeristen hun weg naar het centrum gemakkelijk kunnen vinden. De grond van een deel van het beoogde voetpad is echter niet van de gemeente, maar in eigendom van van Stichting voor Protestants Christelijk Onderwijs Ermelo (VPCO). Deze stichting staat in principe positief tegenover de aanleg van dit voetpad volgens het laatste ontwerp. De gemeente is daarom met de eigenaar in gesprek over de aankoop van de grond. De verwachting is dat de grond binnen acht weken in eigendom van de gemeente Ermelo is.

Voor gehele voetpad
Er is een ontwerp van de looproute gemaakt dat goed aansluit op de vernieuwde inrichting van het centrumgebied. De aanlegkosten van de looproute bedragen 125.000,00 euro, 40.000,00 euro meer dan het oorspronkelijke ontwerp. Volgens het college was dit ontwerp echter minimalistisch van aard, betrof het slechts een deel van de route, en zou uit verschillende soorten verharding bestaan. Het nieuwe ontwerp is voor het gehele voetpad, met het gebruik van dezelfde materialen, zoals klinkers en lichtmasten, zodat de looproute een zelfde uitstraling krijgt als het centrumgebied van Ermelo. De kosten worden gedekt uit ‘de potjes’ Krediet looproute en Krediet Verkeer en Vervoer openbaar gebied.

  • Het is daarnaast de bedoeling de looproute naar de Enk te optimaliseren. Binnen afzienbare tijd volgen daarover de voorstellen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden