Gaat de gemeente Ermelo ook de regenboogvlag hijsen?

Foto: Ermelose Jongerenraad

Gaat de gemeente Ermelo ook de regenboogvlag hijsen? Als het aan de Ermelose Jongerenraad (EJR) ligt wel. Vanavond, donderdag 10 januari, voorafgaand aan de raadsvergadering, heeft de EJR op de plek van elk raadslid een brief gelegd met daaraan een regenboogvlag. In de brief vraagt de gemeente om de regenboogvlag te hijsen als reactie op de Nashville-verklaring.

De Nederlandse vertaling van de Nashvilleverklaring heeft de laatste dagen voor veel ophef gezorgd. In de verklaring staat onder meer dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen.

De EJR stelt in zijn brief:

Beste voorzitter/raadslid,

Door de ondertekening van de Nashville-verklaring hebben meerdere politici erkend dat ze liever stappen terug willen zetten op het gebied van LHBTI-acceptatie. Tot de grootste verontwaardiging van de Ermelose Jongerenraad is het homohuwelijk, dat al sinds 2001 in de Nederlandse cultuur geïntegreerd is, daarbij in twijfel getrokken. Dit leidt tot ernstige onzekerheid en beklemming voor LHBTI personen, ook in Ermelo. Door de Nashville-verklaring en haar ondergetekenden worden inclusiviteit en het gelijkheidsbeginsel nu ook politiek ter discussie gesteld.

Gelukkig en terecht hebben vele steden in Nederland, waaronder Harderwijk, al hun steun uitgesproken door middel van een simpel gebaar als het hijsen van de regenboogvlag. Wij gaan er vanuit dat ook de gemeente Ermelo niet wil dat de LHBTI gemeenschap zich vervreemd voelt, maar haar wil verzekeren van erkenning. Dit biedt een uitstekende kans om een flinke stap ‘Dichterbij’ de burger te zetten.

Wij regelen de vlag. Aan u is de eer om hem te hijsen.

Met vriendelijke groet,
De Ermelose Jongerenraad

Reacties

article
41006
Gaat de gemeente Ermelo ook de regenboogvlag hijsen? Als het aan de Ermelose Jongerenraad (EJR)
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteberichten/20190110/gaat-de-gemeente-ermelo-ook-de-regenboogvlag-hijsen/
2019-01-10T20:02:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/01/10200132/02EN-Regenboogvlag.jpg
Gemeente