Nieuwjaarsreceptie gemeente Ermelo was er eentje met ballen

Voor het eerst in de afgelopen pakweg 20 jaar stond er geen meterslange rij om het college van B & W de hand te schudden. Maar verder was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ermelo, donderdagavond 3 januari, er echt eentje met ballen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

TravelDudes
Wat te danken was aan de deelnemende organisaties die het thema Kunst en Cultuur in Ermelo vertegenwoordigden. Ballen in de letterlijke zin van het woord had het gezelschap TravelDudes Entertainment, een initiatief van Bart Hoogteijling, John Willekes en Dave Reijmerink. Met LED-ballen wist Bart het publiek in vervoering te brengen als een volleerde jongleur.

Bodypainting
Ballen had ook Stichting Ermelo’s Kunstcollectief (StEK). Stoer stonden Pieneke Majdandzic en Inge Mulder op een verhoging om zich te laten bodypainten door liefhebbers. Wel met een body van karton. “Want om het te laten doen op ons blote lijf vonden we onszelf een beetje te oud voor”, grijnsden de beide dames.

IkPas
Ballen van een andere orde heeft de ChristenUnie Ermelo-fractie, zo vonden Folkje Spoelstra, Ronald van Veen en Dick Tillema. Pontificaal stroopten ze de mouwen op, om hun blauwe polsbandje met het opschrift ‘IkPas’ te laten zien. Wat inhoudt dat de 3 fractieleden gedurende de maand januari geen druppel alcohol nuttigen. Niet, zo beweerden de wijnliefhebbers, omdat ze ‘zuipschuiten’ zijn, maar om zich bewust te worden van alcoholgebruik en de patronen die daarmee gepaard kunnen gaan. “Wij hebben de andere politieke fracties ook uitgedaagd om mee te doen aan ‘IkPas’, maar ze wilden niet.”

Jubileum
Riemer & Walinga kon het stellen zonder ballen. De Boekverkoopers aan de Stationsstraat hoeven zich met het 75-jarig bestaan in het vooruitzicht niet meer te bewijzen. Met een authentiek ingerichte kraam warmden ze het publiek vast op voor het jubileum dat in 2020 een feit is.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden