Aanleg nieuwe ATB-route in Ermelo en Harderwijk van start

Foto: Eigen foto

Maandag 20 augustus gaven wethouders Hans de Haan van Ermelo en Christianne van der Wal van Harderwijk het startsein voor de aanleg van een 50 km lange ATB-route in beide gemeenten.

“Door de inzet van de gemeenten Ermelo en Harderwijk, FTC Veluwse Wielervereniging, Wielervereniging Noord Veluwe, diverse terreineigenaren en de provincie kunnen we nu van start.”

Zo spraken beide wethouders die de onderlinge samenwerking met betrokkenen prezen. Sport en natuurbeleving zijn voor beide gemeenten belangrijk en geven een impuls aan recreatie, economie en een vitale samenleving.

Hand in hand
Wieler- en ATB-liefhebbers kunnen straks hun hart ophalen in de Veluwse bossen. Zonder andere bezoekers tot last te zijn kunnen ze hun sport beoefenen. De route is een welkome aanvulling op het aanbod recreatie en toerisme op de Veluwe met aandacht voor de natuur. En met de route is de eerste stap gezet op weg naar een uitgebreid routenetwerk in de regio, waarbij andere gemeenten kunnen aanhaken.

Breed draagvlak project
Vrijwilligers van de wielerverenigingen helpen bij de aanleg van de route. De verenigingen zorgen zelf voor het onderhoud. De route is straks het resultaat van een unieke samenwerking tussen de diverse betrokken partijen. Naar verwachting gaat de aanleg ongeveer vijf maanden duren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen