Geen blijvende schade Hamburgerweg Ermelo na negeren wegafzetting door vrachtwagen

Foto: Gemeente Ermelo

De gemeente Ermelo is geschrokken van het nieuws dat een vrachtwagenchauffeur dinsdagavond 3 juli de wegafzetting op de Hamburgerweg heeft genegeerd, en hierbij sporen in het asfalt heeft achtergelaten.

Dit bericht de gemeente Ermelo. 

Het kruispunt Hamburgerweg/Dirk Staalweg/Paul Krugerweg Ermelo was van maandag 2 tot en met donderdag 5 juli 2018 afgesloten voor het verkeer, vanwege afrondende werkzaamheden.

Eerste schouw
Vanochtend, donderdag 5 juli,  heeft de gemeente daarom gelijk door de aannemer een eerste schouw laten uitvoeren naar de staat van het wegdek. Hieruit blijkt dat de sporen die op het asfalt zijn getrokken geen blijvende schade aan het wegdek hebben aangericht.

Situatie leek erger
De aannemer laat weten dat dergelijke sporen op de net aangebrachte deklaag, zeker met dit weer, niet te voorkomen zijn. “Nu de weg weer open is voor het verkeer zullen er meer van dit soort sporen te zien zijn. Dinsdagavond leek de situatie waarschijnlijk erger dan het daadwerkelijk is”, aldus aannemer Roelofs.

Geen herstelwerkzaamheden
Er hoeven dan ook geen herstelwerkzaamheden plaats te vinden en het kruispunt zal dus niet opnieuw worden afgesloten. Vanmiddag gaat de weg weer open voor het verkeer en zijn de laatste werkzaamheden aan het kruispunt afgerond.

Nog een voertuig
Helaas is er gisteravond nog een voertuig door de afzetting gereden. Of hier herstelwerkzaamheden nodig zijn wordt momenteel onderzocht. Het kruispunt wordt voor eventuele herstelwerkzaamheden in ieder geval niet afgesloten omdat het niet de rijbaan betreft maar een fietsstrook.

Opluchting
De Gemeente Ermelo is opgelucht dat er nu geen blijvende schade aan het wegdek is maar betreurt de gang van zaken. Om schade aan nieuw aangelegde wegen te voorkomen is het van belang dat iedereen gebruik maakt van de omleidingsroutes. Te vaak krijgen wij signalen dat wegafzettingen worden genegeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen