Gemeente Ermelo bezorgt reisdocument en rijbewijs thuis

Foto: Gemeente Ermelo

De gemeente Ermelo start een proef van een jaar om paspoorten, identiteitsbewijzen en rijbewijzen te laten bezorgen. De kosten voor deze bezorgservice zijn 12,75 euro.

Duur?
“Dat klinkt duur”, kon demissionair wethouder Jan van Eijsden zich voorstellen toen hij donderdag 12 april vertelde over de pilot. Maar in verhouding zou dat alles meevallen. De kosten zitten namelijk in het bedrijf Dynasure die de documenten bezorgt. Kosten die worden doorbrekend aan de klant die gebruik maakt van de bezorgservice.

Gespecialiseerd
Dit bedrijf is namelijk gespecialiseerd in het veilig afgeven van waardevolle producten en in het vaststellen van iemands identiteit. Daarnaast regelt Dynasure rechtstreeks met de klant de bezorgafspraak.

Voordeel
Van Eijsden noemde als voordeel van de bezorgservice dat een inwoner van Ermelo alleen voor de aanvraag de gang naar het gemeentehuis hoeft te maken. Het laten bezorgen van het document kan op elk adres plaatsvinden, zelfs in de avond en op zaterdag, mits de klant zelf op de bezorglocatie aanwezig is om zich te identificeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen