Frans Snoek (SGP Ermelo) Koninklijk onderscheiden

Foto: Jan de Roo Fotografie

Frans Snoek, raadslid voor SGP Ermelo, is vanavond, dinsdag 27 maart, tijdens de laatste raadsvergadering van de periode 2014-2018, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het was tevens het afscheid van Snoek als raadslid.

Burgemeester André Baars spelde Snoek de versierselen op.

Slag om de arm
Baars hield wel een slag om de arm wat betreft zijn afscheid. Gezien alle perikelen rond de coalitievorming kan het immers maar zo dat Snoek binnenkort terugkeert in de Ermelose politieke arena.

Duidelijke principes
Snoek werd volgens Baars in 1972 raadslid voor SGP Ermelo tot 1977. Op 5 april 1989 trad Snoek opnieuw aan als raadslid voor SGP Ermelo en bleef dit tot op de dag van vandaag. Baars typeerde Snoek als een man met duidelijke principes die hij duidelijk kenbaar maakte in zijn beslissingen. Ook werd Snoek geroemd om zijn betrokkenheid en zijn verbindende rol tussen burgers en de gemeente.

Benoeming burgemeesters 
Bovendien was Snoek betrokken bij de benoeming van drie burgemeesters: Theo Bunjes, Wiert Omta en André Baars. Voor het dualisme zijn intrede deed was Snoek tevens plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen