Centrum Ermelo verruimt openingstijden horecaterrassen in zomerseizoen

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De gemeente Ermelo gaat bij wijze van proef de sluitingstijden van de terrassen in het centrum van Ermelo verruimen van 0.00 uur naar 01.00 uur.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Deze verruiming geldt voor de vrijdagavond en zaterdagavond in de periode van 1 april 2018 tot 31 oktober 2018. Hiermee wordt gehoor gegeven aan het verzoek van de Ermelose horecaondernemers om de sluitingstijden van de terrassen beter aan te laten sluiten bij de sluitingstijd van hun horecabedrijf.

Ermelo aantrekkelijke uitgaansgemeente
Om Ermelo aantrekkelijk te houden voor haar bewoners, ondernemers en toeristen is een gastvrij en levendig centrum met uitnodigende horecavoorzieningen van recreatief en economisch belang. De proef om de terrastijden te verruimen naar 01.00 uur kan een hieraan een bijdrage leveren.

Minder overlast
In tegenstelling tot de huidige situatie kunnen bezoekers straks tot 01.00 uur op het terras zitten. Hiermee wordt het onnodige komen en gaan van bezoekers tussen 0.00 en 01.00 uur voorkomen. De verwachting is dat hierdoor een rustiger straatbeeld ontstaat wat zorgt voor minder overlast in het centrum en de directe omgeving. Daarnaast sluit de verlenging naar 01.00 uur ook beter aan bij het sluitingstijdenbeleid van de buurgemeenten Putten en Harderwijk.

Betere handhaving sluitingstijden
Omdat de sluitingstijden van de terrassen hetzelfde zijn als de sluitingstijden van de horeca wordt de toezicht en de handhaving op sluitingstijden eenvoudiger en duidelijker.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
De proef met de uitbreiding de openingstijden van de horecaterrassen is tot stand gekomen met alle partners uit het horeca overleg. Hierin zitten politie, Koninklijke Horeca Nederland, Ermelose horecaondernemers en gemeente. De tijdelijke ontheffing geldt alleen voor horecaondernemers in het centrum van Ermelo welke over een drank- en horecavergunning beschikken en het horecaconvenant hebben ondertekent.

Evaluatie
In het najaar 2018 wordt de proef met de ruimere openingstijden geƫvalueerd. In deze evaluatie wordt niet alleen gekeken naar de belangen van de horecaondernemers. De veiligheid en het woonklimaat van omwonenden verliezen we niet uit het oog. Er zal ook rekening worden gehouden met de belangen van omwonenden, politie en gemeente. Tevens wordt de projectgroep Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan betrokken bij de evaluatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen