Mevrouw A.E. Kooistra-Vroegop uit Ermelo koninklijk onderscheiden

Foto: Jan de Roo Fotografie

Op zaterdag 10 maart heeft mevrouw A.E. Kooistra-Vroegop uit Ermelo een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Burgemeester André Baars speldde haar de versierselen op. De uitreikingsdatum komt overeen met het 30-jarig jubileum als lid van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, afdeling Noordwest-Veluwe.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Erg actief voor flora en fauna
Mevrouw Kooistra-Vroegop is actief geweest bij het Centrum voor Natuur en Milieu ‘De Hortus’ te Harderwijk van 1991-2006. Daarnaast verrichte zij nog vele andere activiteiten, waarin zij nog altijd actief is en die al begonnen in de periode tussen 1990 en 2005. Mevrouw is actief voor Staatsbosbeheer waar inventarisatiewerkzaamheden gedaan worden van de flora en fauna in de omgeving van Ermelo maar ook rondom Kootwijk, Kootwijkerveen en het Speulderbos. Ze is ook vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, afdeling Noordwest Veluwe. Hier werden en worden verschillende werkzaamheden gedaan van coördinatietaken tot het plannen van excursies en het voorbereiden van controleroutes.

Veel kennis en inzet
Maar ook de Vlinderstichting en Landgoed Schovenhorst mogen op haar inzet rekenen. De VVV maakt gebruik van haar inzet voor de paddenstoelenexcursies. Zelfs de Gemeente Ermelo maakt gebruikt van haar kennis en inzet voor de inventarisatie en tellingen van de flora en fauna in natuurreservaat ‘De Leemputten’. Het netwerk Ecologische Monitoring maakt gebruik van haar kennis rondom de telling van het paddenstoelenmeetnet van 4 meetpunten. En mevrouw Koistra-Vroegop is ook nog vrijwilliger bij Natuurmonumenten en het Geldersch Landschap en Kastelen.

Begeleider op ’s Heeren Loo
En tot slot is mevrouw ook nog vrijwilliger bij zorginstelling ’s Heeren Loo waar een persoon met een verstandelijke handicap op haar begeleiding mag rekenen. En dat doet ze al sinds 1978.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen