Veluwse partners gaan voor Veluwe-op-1

Foto: Eigen foto

Op donderdagochtend 15 februari kwamen de Veluwse partners samen om officieel de Veluwse samenwerking te bekrachtigen.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Met het tekenen van de Samenwerkingsovereenkomst Veluwe-op-1 is er een bestuur dat sturing geeft aan de Veluwse ambities: de VeluweAlliantie. Een unieke samenwerking met als uitgangspunt dat ondernemers, grondeigenaren, overheid en andere partijen op gelijkwaardige manier betrokken zijn.

Liefde voor de Veluwe
Vicevoorzitter Mark Sandmann is enthousiast over de bekrachtiging: “Wat ons bindt is de liefde voor de Veluwe, en die gaan we gebruiken voor een krachtige, gezamenlijke aanpak. Niet alleen om toeristisch sterker te worden, maar ook om natuur en landschap te koesteren.”

Esther Heutink
Esther Heutink, wethouder gemeente Ermelo: “De Veluwe verdient een professionele en sterke aanpak, zo kunnen we toerisme en recreatie op de Veluwe nog beter op de kaart zetten. Dit bereiken we door samen te werken. Ik ben dan ook blij met deze samenwerking.”

Ambities
De gezamenlijke ambities van recreatieondernemers, grond¬eigenaren, terreinbeheerders, provincie Gelderland en 21 Veluwse gemeenten zijn vastgelegd in de VeluweAgenda. De ambitie van alle partijen is om het toeristisch product te verbeteren door goed gebruik te maken van wat er op de Veluwe aanwezig is aan natuur, landschap en erfgoed. En dat alles doen we op een manier dat ook natuur, landschap en erfgoed er beter van worden.

In de VeluweAlliantie zijn de volgende partners met elkaar verbonden:
• Toeristenbond ANWB, Recreatieondernemers Nederland, IVN, Koninklijke Horeca Nederland, Overleg Dé Veluwse Attracties (met o.a. Thermen Bussloo, Paleis Het Loo, Julianatoren, Kröller-Müller Museum, Burgers’ Zoo, Nederlands Openluchtmuseum, Apenheul, De Spelerij-Uitvinderij), het Grondeigenaren Overleg Veluwe (met o.a. Staatsbosbeheer, Gelders Particulier Grondbezit, Geldersch Landschap en Kasteelen, Natuurmonumenten, het Nationaal Park de Hoge Veluwe, Kroondomein het Loo, Ministerie van Defensie/ Rijksvastgoedbedrijf en Leisurelands).
• En vanuit de overheid: de provincie Gelderland en de 21 Veluwse gemeenten Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Brummen, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Renkum, Rheden, Putten, Rozendaal, Scherpenzeel, Voorst en Wageningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen