Gemeente Ermelo sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie

Foto: NMP Ermelo

De gemeente Ermelo sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie én gaat door met Schoon Belonen. 

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 13 februari besloten om aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie. Ook is er besloten om door te gaan met het project Schoon Belonen. De gemeente Ermelo vindt het belangrijk om mee te werken aan een schoner en gezonder milieu. Beide initiatieven zijn zeer succesvol in de bestrijding van zwerfafval. Ze dragen bij aan een duurzaam, circulair model voor het beheer van grondstoffen.

Wat is de Statiegeldallliantie?
De Statiegeldalliantie is een initiatief van Recycling Network Benelux. Met de Statiegeldalliantie bundelen organisaties uit Nederland en België hun krachten voor de uitbreiding van statiegeld. Zij leggen de heldere vraag voor aan beide regeringen: ‘Voer in 2018 statiegeld in op alle PET-flessen en blikjes’. De uitbreiding van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes moet onder andere leiden tot minder zwerfafval, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen. Om dit te realiseren is een zo breed mogelijk draagvlak noodzakelijk. Inmiddels hebben zich al 72 Nederlandse gemeenten aangesloten, waaronder nu dus ook de gemeente Ermelo.

NMP Ermelo
Het besluit zal in goede aarde vallen bij de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo die eerder bij de gemeente Ermelo aandrong op aansluiting bij de Statiegeldalliantie. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Project Schoon Belonen
De afgelopen twee jaar is in Ermelo het project Schoon Belonen zeer succesvol verlopen. Inmiddels is de landelijke, tweejarige pilot afgesloten en wordt het een structureel programma binnen Nederland Schoon. De gemeente Ermelo gaat door met het project Schoon Belonen, want Schoon Belonen werkt! Twintig maatschappelijke organisaties (waaronder scholen, sportverenigingen en kerken) hebben tienduizenden blikjes en kleine PET-flesjes verzameld. Dat leverde hen een vergoeding van 15,00 per zak op. De ingezamelde blikjes en PET-flesjes zijn gerecycled en dienden weer als waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Een win-win situatie!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen