College Ermelo zet in op maatwerkwoningen

In Leidsche Rijn zijn er 8 gerealiseerd.
In Leidsche Rijn zijn er 8 gerealiseerd.
Foto: leidsche-rijn.nieuws.nl

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft op 13 februari besloten om minimaal twee maatwerkwoningen te realiseren in Ermelo, zo mogelijk voor 1 juli 2018.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Moeite
Een maatwerkwoning is een eenpersoons vrijstaande woning op een rustige locatie. De woning is bestemd voor personen die moeite hebben om in een reguliere woning of in een zorginstelling te wonen, omdat zij hun gedrag niet altijd goed kunnen aanpassen aan de omgeving.

Baat bij stabiele woonplek
Aan de bewoner van een maatwerkwoning kan zorg verleend worden en dagelijks komt een sociaal beheerder langs. Ervaringen in andere steden hebben aangetoond dat bewoners van maatwerkwoningen baat hebben bij een stabiele woonplek waar ze de rust en ruimte krijgen voor hun leefwijze. De cliƫnt stabiliseert en veroorzaakt daardoor minder overlast in zorginstellingen en in openbare ruimten.

Geschikte locatie
Voordat de woningen geplaatst kunnen worden, zal er eerst een onderzoek uitgevoerd worden naar een geschikte locatie. De direct omwonenden zullen zo snel mogelijk betrokken worden bij de plannen en ingelicht worden over de voorwaarden voor het beheer van de woningen.

Skaeve Huse
Ermelo is niet de enige plaats in de regio waar maatwerkwoningen geplaatst zullen worden. Uitgangspunt is dat in de regio Noord-Veluwe 14 maatwerkwoningen beschikbaar komen voor 1 januari 2019. In Denemarken zijn al maatwerkwoningen voor deze doelgroep sinds 1999. Naar dat voorbeeld worden maatwerkwoningen ook wel Skaeve Huse genoemd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen