Criminaliteit in Ermelo met bijna een kwart gedaald

Foto: politie.nl

De gemeente Ermelo kan op basis van de politiecijfers van 2017 terugkijken op een gunstig jaar.

Dit bericht de gemeente Ermelo donderdag 8 februari.

Over de hele linie daalde de criminaliteit in Ermelo met 23% ten opzichte van 2016. Opvallende uitschieters waren hierbij de daling van het aantal inbraken, zowel in woningen (-42%) als in bedrijven en instellingen (-51%).

Daling inbraken
In 2016 bedroeg het aantal woninginbraken nog 102 tegen 59 in 2017. Voor bedrijven en instellingen ging dit respectievelijk van 55 naar 27. De aanpak van woninginbraken vormt één van de prioriteiten uit het Integraal Veiligheidsbeleid 2016-2019.

Ga ermee door!
Burgemeester Baars is dan ook blij dat deze daling daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. “We hebben natuurlijk echt ingezet hierop. Niet alleen via het Donkere Dagen Offensief, maar ook door mensen te stimuleren tot digitale buurtpreventie via whatsapp-groepen. Ik roep op om daarmee door te gaan. Inbraken hebben een grote impact op mensen, ik vind het belangrijk dat we dit samen blijven aanpakken en proberen te voorkomen. ”

Integrale aanpak
De focus bij het terugdringen van inbraken ligt op het signaleren van inbrekerswerktuig bij staandehoudingen. Vanuit de gemeente riskeren mensen een dwangsom van €2.500,- wanneer zij voor een tweede maal hiermee zouden worden aangetroffen. Deze maatregel is een goede aanvulling op de maatregelen van politie en justitie, wat de integrale aanpak ten goede komt.

Afname overlast
Ook de piek van jeugdoverlast in 2016 is in 2017 weer teruggezakt tot onder het langjarig gemiddelde (-24%), evenals de piek van overlast door verwarde personen die met 14% daalde tot op het langjarig gemiddelde.

Dalende lijn verkeersongevallen
Hoewel het aantal verkeersongevallen nog steeds 253 bedroeg in 2017, zet de dalende trend hiervan gelukkig wel door. Van het langjarig gemiddelde van 301, zakte dit in 2016 naar 267 en neemt wederom met 5% af naar 253 in 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen