Gemeenteraad Ermelo gaat voor grootschalige duurzame energie opwek

Foto:

Donderdag 14 december is de gemeenteraad akkoord gegaan met het rapport ‘Verkenning naar grootschalige duurzame energieopwekking’. Hiermee geeft zij groen licht voor projecten en plannen op het gebied van windenergie, zonneparken en biomassa.

Dit bericht de gemeente Ermelo

Ermelo wil in 2030 energieneutraal zijn. Om dit te bereiken moeten we naast besparen ook duurzame energie opwekken. Windmolens, zonnevelden, zonnepanelen, warmte uit de grond en biomassa/-vergisting zijn daarbij alle nodig.

Te trappelen
Veel initiatiefnemers staan te trappelen om met hun duurzame project van start te gaan. Nu de raad de kaders en maatschappelijke randvoorwaarden heeft vastgesteld kunnen zij daadwerkelijk aan de slag. Projecten moeten uiteraard voldoen aan (inter)nationale en provinciale wetgeving (zoals de wet ruimtelijke ordening, wet milieubeheer en natuurwetgeving). De gemeente zal projecten daarnaast toetsen aan een aantal lokale criteria.

Lusten en lasten
De raad vindt het o.a. lokaal eigenaarschap/deelnemerschap van belang, naast een goede verdeling van de lusten en lasten en een positief effect op de werkgelegenheid. Initiatiefnemers van grootschalige duurzame energieprojecten kunnen zich melden via [email protected].

Klimaatneutraliteit
In Ermelo vinden we een duurzame leefomgeving belangrijk. Voor de inwoners en ondernemers van vandaag én voor de inwoners en ondernemers van morgen. Daarom werkt de gemeente stap voor stap aan een duurzamer Ermelo en klimaatneutraliteit in 2035. Een ambitie die de gemeente samen met Ermelose inwoners, bedrijven, scholen, verenigingen en maatschappelijke organisaties wil waarmaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen