Kruispunt Hamburgerweg bijna 3 weken afgesloten voor aanleg voorrangspleintje

Foto: Gemeente Ermelo

Aannemer Roelofs start maandag 20 november met de aanleg van een voorrangspleintje op het ‘groene kruispunt’ Hamburgerweg/Drik Staalweg/ Paul Krugerweg. De werkzaamheden duren tot 8 december.

Dit bericht de gemeente Ermelo

Het voorrangspleintje moet de verkeersafwikkeling en de verkeersveiligheid verbeteren waardoor fietsers op de Hamburgerweg veilig kunnen oversteken.

Om verkeersopstoppingen te voorkomen is tijdens deze periode het nieuwe gedeelte van het noordelijk deel van de Westflank (Oude Nijkerkerweg) open voor verkeer. De aanleg wordt eerder uitgevoerd omdat de aanleg van de Westflank vertraging oploopt vanwege aanvullend archeologisch onderzoek ter hoogte van het kruispunt Oude Nijkerkerweg – Telgterweg – Arendlaan. Uit vooronderzoek blijkt dat er een grote kans bestaat op archeologische vondsten.

Inloopavond
Het ontwerp van het voorrangspleintje kunt u bekijken tijdens de inloopavond op 9 november in de Dialoog. Vanaf 17.00 – 20.00 uur lichten medewerkers van de gemeente en Roelofs de werkzaamheden en de planning toe.

Planning Westflank
De werkzaamheden aan de Westflank starten weer op maandag 8 januari 2018. De gemeente kiest ervoor om in de maand december, met de kerstvakantie in het vooruitzicht, het kruispunt Oude Nijkerkerweg – Telgterweg – Arendlaan niet open te breken. Dat zorgt tijdens Kerst en de jaarwisseling alleen maar voor onnodige overlast. De planning en fasering van de aanleg van de Westflank schuiven daardoor een aantal weken op.

Reacties

article
32013
Aannemer Roelofs start maandag 20 november met de aanleg van een voorrangspleintje op het ‘groene
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteberichten/20171109/kruispunt-hamburgerweg-bijna-3-weken-afgesloten-aanleg-voorrangspleintje/
2017-11-09T16:02:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2017/11/09160144/45EN-Rotonde.jpg
Gemeente