College Ermelo trekt extra geld uit voor startersleningen

Foto: ermelo.starterslening.nl

Op basis van een raadsvoorstel eerder dit jaar, heeft het College van Burgemeester en Wethouders deze week positief geadviseerd om de verordening voor startersleningen aan te passen en een bedrag van € 375.000,- op te nemen in de begroting van 2018 hiervoor.

Dit bericht de gemeente Ermelo donderdag 26 oktober.

Met dit geld wordt het dan mogelijk om vier jaar lang jaarlijks startersleningen tot een bedrag van €300.000,- per jaar uit te geven die beginnende kopers op de woningmarkt moet helpen om een woning te kopen. Sinds de start van de startersregeling in Ermelo, in 2011, hebben 99 mensen er gebruik van gemaakt.

Uitgeput
Vorig jaar dreigde het fonds voor startersleningen uitgeput te raken, waardoor de regeling zou komen te vervallen. Op basis van een evaluatie van de starterslening in de raadscommissie begin dit jaar en een motie van de raad, is besloten de verordening te actualiseren en te laten vaststellen in de raad, zodat het begrote bedrag voor 2018 ook kan worden opgenomen.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor een starterslening mogen deelnemers maximaal 35 jaar oud zijn op het moment van indienen van de aanvraag. Hij of zij mag geen eigenaar van een woning zijn of zijn geweest. De aankoopsom van de woning plus de bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting, notariskosten e.d., bedraagt maximaal € 225.000,00. Op grond van deze maximale koopprijs worden er geen inkomenseisen gesteld. De maximaal toe te kennen starterslening bedraagt € 25.000,00 en is uitsluitend van toepassing voor woningen binnen de gemeente Ermelo.

  • Bovenstaand voorstel komt in december ter vaststelling in de gemeenteraad.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen