Gemeente Ermelo zegt opnieuw nee tegen New York Pizza

Locatie Horsterweg 1
Locatie Horsterweg 1
Foto: google maps

Het college van de gemeente Ermelo werkt niet mee aan het verlenen van een omgevingsvergunning voor een afhaalrestaurant aan de Horsterweg 1. “De locatie is vanwege verkeersgevolgen absoluut ongeschikt voor een afhaalrestaurant”, lichtte wethouder Jan van den Bosch donderdag 31 augustus toe.

Bezwaar
Volgens de wethouder gaat het om een aanvraag van New York Pizza voor het plaatsen van gevelreclame en het het maken van een zij-uitgang. De omgevingsvergunning was eerder geweigerd waarop de de aanvrager de commissie voor bezwaarschriften inschakelde.

Eens
De commissie was het eens met de aanvrager. Zo oordeelde de commissie onder meer dat het voorgestelde gebruik detailhandel is en geen horeca. Daarmee zou de functie passen in het bestemmingsplan.

Wordt vervolgd
Het college legt het advies van de commissie echter naast zich neer. Om eerder genoemde redenen, maar ook omdat het volgens het college wel degelijk gaat om horeca-activiteiten. Wat niet in lijn is met het bestemmingsplan. Jan van den Bosch: “Deze zaak krijgt ongetwijfeld een vervolg.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen