Gemeente Ermelo onderzoekt stankoverlast riolering Oude Telgterweg/Heidelaan e.o.

Foto: Gemeente Ermelo

In de eerste week van september wordt onderzoek uitgevoerd naar de riolering in de omgeving van de Oude Telgterweg/Heidelaan. Het rioolonderzoek wordt uitgevoerd vanwege de regelmatig terugkerende stankoverlast uit de riolering.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Rookmachine
Alle huisaansluitingen op de openbare riolering van de Oude Telgterweg, Heidelaan en omgeving worden gecontroleerd. Dit gebeurt met behulp van een speciale rookmachine. Vanaf de openbare weg wordt het riool gevuld met niet schadelijke rook om de lekkage op te zoeken.

Correct aangesloten?
Daar waar de rook tevoorschijn komt is in de meeste gevallen een beschadiging of een mogelijk lekkage. Op deze manier controleren we of de huisaansluitingen correct zijn aangesloten op het rioolstelsel.

Weersverwachting
Het onderzoek staat gepland voor de eerste week van september en wordt uitgevoerd door de firma Teeuwissen. De exacte datum van het rioolonderzoek wordt vastgesteld op basis van de actuele weersverwachting. Bij neerslag kan het onderzoek namelijk niet worden uitgevoerd. Omwonenden ontvangen bericht zodra bekend is wanneer de werkzaamheden starten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen