College Ermelo wil nieuw zwembad en sporthal op de Zanderij

Foto: Archief Kuria Oosterhoff

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft een advies aan de gemeenteraad uitgebracht over de toekomst van sportaccommodatie Calluna.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Sport- en doelgroepenbad
Voorstel is om niet te gaan renoveren maar een nieuw zwembad en sporthal te bouwen op de locatie De Zanderij. Bij deze nieuwbouw wordt uitgegaan van een zogenaamd sport- en doelgroepenbad (basisvariant) en een sporthal met een pluspakket dat ook geschikt is voor de turnsport. Bij de nieuwbouw zal worden geïnvesteerd in duurzaamheidsmaatregelen wat een energieneutrale accommodatie zal opleveren.

Meest haalbaar
Met de keuze voor deze variant, sluit het college aan bij haar collegeprogramma en de ontwerp-kadernota en wordt als meest passend en haalbaar gezien. Het pluspakket voor de sporthal is onder voorwaarde van meefinanciering door sportvereniging Sparta aan de basisinrichting.

Geen extra aanvullende voorzieningen
In de nu voorgestelde basisvariant van het zwembad zijn er geen extra aanvullende voorzieningen voor het recreatieve zwemmen opgenomen. In het nieuwe zwembad (basisvariant) zijn er ook mogelijkheden voor de individuele vrijzwemmer (jeugd en volwassenen) om te zwemmen. In de regio is er voldoende recreatief zwemwater (Bosbad Putten, Nunspeet, De Eemhof) waar ook de inwoners van Ermelo gebruik van kunnen maken.

De financiële exploitatie van het nieuwe zwembad wordt hierdoor niet zwaarder belast door extra investeringen en per saldo hogere exploitatiekosten.

Verzelfstandiging
Daarnaast wordt er – vooruitlopend op een integrale visie op beheer en exploitatie van sportvoorzieningen in Ermelo en te verwachten nieuwe fiscale wetgeving – een principebesluit genomen tot externe verzelfstandiging van het beheer en exploitatie van Calluna.

  • Definitieve besluitvorming zal plaatsvinden in de gemeenteraad op 5 juli.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen