Gemeente Ermelo sluit vrijdag 7 april de Prins Hendriklaan en Maximalaan af

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De gemeente Ermelo plaatst op vrijdag 7 april de blokkades terug op de Prins Hendriklaan en Maximalaan.

Dit bericht de gemeente Ermelo

Op donderdag 6 april heeft de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland namelijk uitspraak gedaan inzake het verzoek om voorlopige voorziening door bewoners van de Prins Hendriklaan en omgeving. Op 14 februari 2017 heeft de gemeente het definitieve verkeersbesluit genomen over de Prins Hendriklaan, Maximalaan en Alexanderlaan, waarbij verkeersborden en -blokkades die deze weg aan één zijde afsluiten, werden weggehaald.

Bewoners hebben hierop de rechter verzocht een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter heeft vandaag geoordeeld nu nog onvoldoende overtuigd te zijn van een harde noodzaak van de openstelling van de weg, en dat de gemeente daarom de blokkades voorlopig moet terugzetten hangende de behandeling van het beroep door de rechtbank.

Dit betekent dat de gemeente – in ieder geval tot aan de uitspraak in de bodemprocedure – uitvoering moet geven aan de uitspraak van de voorzieningenrechter en alle blokkades (incl. Maximalaan) op vrijdag 7 april zal terugplaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen