Licht gaat uit op de Spijkweg Ermelo

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Aan de Spijkweg gaat het licht letterlijk uit. Maar liefst 37 lichtmasten zullen er verwijderd worden om op nader te bepalen locaties in Ermelo weer te worden geplaatst.

Door Jeanne Dijkstra

De lantaarns verdwijnen mede uit het oogpunt van bezuiniging. “We besparen zo’n 9000 kilowatt per jaar”, aldus wethouder Jan van Eijsden.

Op de rotondes en aansluitingen op wegen zullen de lichtmasten wel blijven staan. Het ondergrondse netwerk wordt toekomstbestendig en duurzaam gemaakt. Het geld dat voor het verwijderen nodig is, circa 25.000 euro wordt gedekt uit de stelpost ‘groot onderhoud’. Het gaat om het buitengebied van Ermelo waar het beleid is gericht op het verlichten van obstakels en als oriĆ«ntatieverlichting. Volgens wethouder Van Eijsden is het doel bewust te verlichten onder het motto: ‘donkerte, tenzij’.

Voor het verwijderen van de lichtmasten worden diverse argumenten genoemd: 1. het voorkomen van niet werkende lichtmasten, wat veelvuldig aan de orde is. 2. Hergebruik en daardoor duurzaam handelen. 3. besparing van 8000 euro door hergebruik. 4. aanpassing van ondergronds netwerk en efficiƫntie. 4.minder storing.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen