Tóch een zebrapad bij Molen de Koe

Foto:

Ondanks een hevig tegenstribbelend college krijgt Plaatselijke Werkgroep Toegankelijkheid (PWT) zijn zin.Het was volgens PWT-voorzitter Wim Koumans beslist geen eenvoudige klus om wethouder Esther Verhagen te overtuigen van het belang van een optimale oversteekplaats in de Stationsstraat ter hoogte van Molen de Koe. Maar de werkgroep heeft het college van burgemeester en wethouders uiteindelijk kunnen overtuigen.

Terecht, want in de wandelgangen wordt al jaren geklaagd over de meest gevaarlijke situaties bij het oversteken. Vooral ouderen, rolstoelers en rollator-gebruikers tot ouders met kinderen zijn de dupe. Ondanks herhaaldelijk aankloppen van verschillende belanghebbenden gaf het college echter geen gehoor. Volgens Verhagen zou immers de herinrichting van de Stationsstraat, het gedeelte vanaf het kruispunt met de Julianalaan tot het kruispunt met de Horsterweg, naar een 30-kilometerweg met het principe ‘auto te gast’ de onveilige oversteeksituaties oplossen. 
In het definitieve ontwerp zijn naast het zebrapad nog twee verhoogde oversteekplaatsen gerealiseerd. Ook het Molenplein wordt opnieuw ingericht. Om het niet fraaie aanzicht van de achterkant van de Zaak van Ermelo te verbloemen, verrijst er een soort van muur in het groen. Zodra het Molenplein klaar is verdwijnt de functie van parkeren, om plaats te maken voor het houden van kleinschalige evenementen. Nadat de aanbesteding rond is gaat naar verwachting april volgend jaar de schop de grond in. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen