Avondklok verlengd tot woensdag 3 maart 04.30 uur

Foto: rijksoverheid.nl (bewerkt)

De avondklok wordt verlengd tot woensdag 3 maart 04.30 uur, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. De overige maatregelen van de huidige lockdown blijven doorlopen. 

Verboden
Tijdens de avondklok is het verplicht om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen te blijven. Het is verboden om tijdens de avondklok zonder geldige reden op straat te zijn.

Effecten
Sinds de invoering, zaterdag 23 januari, houdt meer dan 95% van de Nederlanders zich aan de avondklok. De avondklok en het beperken van het bezoek naar maximaal één persoon per dag hebben er samen voor gezorgd dat het virus zich minder snel verspreidt. Uit onderzoek blijkt dat het reproductiegetal (R-getal) met ongeveer 10% is afgenomen.

Aanpassen?
Op dinsdag 23 februari besluit het kabinet of de maatregelen van de huidige lockdown en de avondklok worden aangepast. De avondklok wordt eerder dan 3 maart beëindigd als de ontwikkelingen rondom het virus daar reden toe geven.

Bron: rijksoverheid.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen