Oranjevereniging presenteert 1e bevrijdingfestival: ‘Free Ermelo Festival’

Foto: Ontwerp Louis de Bakker

De Oranjevereniging Ermelo heeft een geweldig nieuw initiatief genomen: de realisatie van het eerste bevrijdingsfestival in Ermelo. Dit festival wordt aan alle bewoners van Ermelo gratis aangeboden onder de naam ‘Free Ermelo Festival’ op zaterdag 14 april 2018 van 13.00 tot 23.00 uur.

Dit bericht Oranjevereniging Ermelo.

Dankzij de inzet van veel verenigingen en bedrijven uit Ermelo is er een mooi concept ontstaan. Een groot aantal Ermelose verenigingen verleent medewerking aan dit festival, en het bedrijfsleven steunt dit initiatief financieel.

Nieuw en breed gedragen
De datum is niet toevallig gekozen: op 18 april 1945 is Ermelo bevrijd, dit werd de laatste keer in 2015 groots gevierd. Dit nieuwe, breed gedragen idee is verder uitgewerkt en er ontplooide zich het Free Ermelo Festival, met een logo ontworpen door Louis de Bakker.

Sponsors
Het festival is mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors. De Rabobank sponsort vanuit het stimuleringsfonds, de Oranjevereniging sponsort en de Gemeente heeft subsidies gegeven. Verder zijn er tal van bedrijven die belangeloos meewerken, zoals Steven van de Brink die trailers levert, CME die zorgt voor het podium op het Pauwenplein, 3D Security die de gehele beveiliging verzorgd, samen met leerlingen van Landstede en VDB Holiday die de leden van Doe Maar vervoert.

Op twee pleinen
De aanpak van dit festival is professioneel opgepakt: er worden twee grote podia opgebouwd op het Raadhuisplein, en er komt een podium op het Pauwenplein. Op alle locaties wordt er professioneel licht en geluid verzorgd. Bovendien is er catering aanwezig op het Raadhuisplein, en zullen de terrassen rond het Pauwenplein goed gevuld zijn. Alle deelnemers hebben een link met Ermelo, hierdoor is er een festival ontstaan van, voor en mét Ermeloërs.

Gevarieerd programma
Er is een gevarieerd programma met veel muziek in een groot aantal stijlen. Speciaal voor de jongsten is er ’s middags een voorstelling van Fleur Klapdeur en is er voor klein en groot de goochelaar Marco Royal. Bij Pinel worden enkele binnen-activiteiten georganiseerd zoals karate, dans en ballet.

  • Kortom: voor elk wat wils dus zet de datum maar vast in uw agenda: 14 april 2018 van 13.00 tot 23.00 uur.

Over een paar weken komt het Oranjeboekje weer in de bus waar alle deelnemers zich voorstellen, en alle overige activiteiten van de Oranjevereniging worden gepresenteerd. Het programma is tevens online te vinden op: www.oranjeverenigingermelo.nl en op de Facebookpagina van de Oranjevereniging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen