EdBokt: ‘The losers are back!’

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) I’ll be Back, they are back en yes mensen… er is weer nieuws!

Eenmaal, andermaal en niet boos worden
In de foto boven mijn column staat ex-veiling meester Pechtold, D’66 fractievoorzitter die graag met ’t ideale schoonzoon hoofd in beeld is. Lexie weet altijd precies wanneer hij beter even uit beeld moet blijven en zijn mond moet houden. Maar als hij tweespalt gezaaid heeft binnen de coalitie, dan weet hij niet hoe snel hij weer in beeld moet komen om ons te vertellen wat er allemaal fout is gegaan en wat we allemaal wel niet moeten doen. Tja, en als ik hem dan amechtig hoor kwekken zie ik hem staan, veilinghamertje in de aanslag, eenmaal, andermaal …… Nederland verkocht aan die meneer daar.. Juncker! O Lieve lezers een aardige ‘voetbalkennis’ van mij is alleen bij het zien van de foto al laaiend en gaat, zeker als hij de column heeft gelezen als echte D’66 en Pechtold fan pissig reageren. Heerlijk die felheid, ik geniet er nu al van want alleen daarom doe ik het. Neen, niet omdat hij zijn schoonmoeder heeft ingeruild en dus niet zo ideaal is, maar gewoon omdat hij voor mij nu eenmaal synoniem staat voor al die arrogante ‘plucheplakkers’ in de Tweede Kamer, die het met verkiezingen voor de deur allemaal weer zo goed met ons voor hebben en weten wat er moet gebeuren.

Kapotgeschoten straten van Marco
Maandenlang was er geen nieuws, want een politicus hoorde of zag ik niet. Oké, Matthijs en Jeroen waren er niet en bij een-vandaag is het in de zomermaanden ook kommer en kwel maar de wereld draaide gewoon door en echt door. Milities, rebellen- en regeringslegers die elkaar gewoon naar het leven blijven staan. Rusland, Turkije, Syrië en NAVO bondgenoten bleven gewoon bombarderen en terroristische groeperingen pleegden gewoon de vreselijkste aanslagen die vergezeld van vreselijke beelden bij de kijker, niet met vakantie binnen kwam. En als ik de nieuwslezer hoorde zeggen dat de stad werd heroverd op, dacht ik … maar wat is er heroverd? Een stad, oké maar wel compleet in puin ‘gebombardeerd’ zoals zoveel steden. Bij het zien van dat Syrische jochie van vijf jaar in die ambulance moest ik aan het liedje van Marco Borsato denken; Morgen zal het vrede zijn, zal de zon je strelen, zal de wereld weer een speeltuin zijn en kun je rustig spelen. Tja..

The losers are back
Maar gelukkig, de politici zijn terug dus is er weer nieuws, zeker met de verkiezingen in aantocht. Ik hoorde Pechtold zeggen dat de vluchtelingenproblemen in en rond Turkije pas opgelost kunnen worden als de problemen in Syrië eindelijk worden opgelost. Inkoppertje! Een dag later las ik dat hij de Wet, Werk en Zekerheid wilde veranderen. Tja, hij heeft er zelf aan meegewerkt maar goed ’t is nieuws. Jeroen en Matthijs zijn ook weer terug na een zomerreces van drie maanden en hebben ook weer onderwerpen met nieuwswaarde. Oké, men koos toch maar voor een ‘simpele’ start door vooral veel ‘Olympiërs’ aan tafel uit te nodigen, die mij beste lezers eerlijk gezegd zo ongeveer de strot uitkwamen. Goed bedoeld, heb veel respect voor ze en heb ook enorm van alle Nederlandse sporters genoten maar door de overkill aan geouwehoer ben ik er ff klaar mee. Maar je kunt het zien, de vakantie heeft Jeroen en Matthijs echt goed gedaan. Hopelijk zullen de messen geslepen zijn als de politici straks weer aan tafel zitten. Misschien dat dan de Losers vlucht van Maurits Hendriks nog ter tafel komt! Ik zeg boeken maar vast!

Dag Vogels, Dag vlinders, Dag Henkie
Maar lieve Lezers, Alexandertje Pechtold is natuurlijk niet de enige politicus die al van zich heeft laten horen. Overigens was hij al weer te gast bij zijn vriend ‘We gaan beginnen Pauw’. Gezien? Op vijf simpele JA/NEE vragen gaf hij het antwoord wat je altijd van politici krijgt, een spraakwaterval met gewauwel maar geen Ja of Nee, vreselijk. En op de vraag over het kwart miljoen wachtgeld van Wassila Hachchi, de D’66 muts die vrijwillig naar Amerika trok gaf hij om privacy redenen geen antwoord! Ook Jeroen Dijsselbloem gaf, in de hoop om stemmen van ouderen weer naar de PvdA te trekken al weg dat het Kabinet van plan is om ouderen in Nederland iets gaat compenseren, iets dus hè. Ik weet niet of jullie weten wat een pakje zware shag tegenwoordig kost maar zoiets per maand + zal het wel gaan worden. Geert Wilders, ook weer ‘back’ wil de AOW weer terug naar 65 jaar en heeft zijn PVV 10 punten programma op Facebook gezet. Eerst 65 blijft 65, dan gedogen en 67 en nu weer 65. En dan Gekke Henkie van 50 Plus. Henk Krol wil ook terug naar 65, terwijl hij zelf al 66 is en hij wil meer groen voor vogels en vlinders, ik zeg Dag Vogels, Dag vlinders Dag Henkie…

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen