VVD Ermelo wil weten hoeveel kinderen in onze gemeente worden mishandeld

Foto:

VVD’er Daniëlle Terpstra: “Iedere mishandeling is er natuurlijk één teveel.” ​De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan riep burgemeesters onlangs op in actie te komen tegen kindermishandeling. Van der Laan vindt dat kinderen die slachtoffer zijn van mishandeling zich voor hulp rechtstreeks tot hun burgemeester moeten kunnen wenden. VVD Ermelo wil weten hoe de Ermelose burgemeester hier tegenaan kijkt. Dit schrijft VVD Ermelo in een persbericht:

Fractievertegenwoordigster Daniëlle Terpstra heeft daarom officieel vragen gesteld aan burgemeester André Baars. De VVD wil van de Ermelose burgemeester weten of hij al nagedacht heeft over de oproep van zijn Amsterdamse collega, die dus vindt dat bij de bestrijding van kindermishandeling nadrukkelijk een rol is weggelegd voor burgemeesters.
VVD’er Daniëlle Terpstra heeft de burgemeester Baars van Ermelo niet alleen gevraagd of hij een rol voor zichzelf ziet weggelegd bij de bestrijding van kindermishandeling. Ze wil ook graag weten hoeveel geregistreerde meldingen van kindermishandelingen er in onze gemeente zijn en hoe dit aantal zich verhoudt tot andere gemeenten. 
 
Terpstra:“Iedere mishandeling is er natuurlijk één teveel. Het is nuttig om in beeld te krijgen om hoeveel mishandelingen het ongeveer gaat. Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook kinderen die mishandelt worden, maar daar nooit mee naar buiten komen, bijvoorbeeld omdat ze niet weten bij wie ze terecht kunnen of waar ze veilig zijn. Ook in dat geval kan een nadrukkelijkere rol voor de burgemeester uitkomst bieden.”
De VVD heeft de burgemeester ook gevraagd aan te geven wat er momenteel al gedaan wordt om slachtoffers te helpen. Al tachtig van de vierhonderd burgemeesters hebben de oproep van burgemeester Van der Laan positief beantwoord. Deze burgemeesters zijn een direct aanspreekpunt voor kinderen die om hulp vragen. Wat de VVD betreft sluit burgemeester Baars zich bij hen aan. 
Terpstra: “De burgemeester kan een luisterend oor bieden aan kinderen en hen op weg helpen bij het vinden van de juiste hulpverlening. Het is dan natuurlijk ook belangrijk dat kinderen het gevoel hebben dat het echt veilig is om bij de burgemeester aan te kloppen. In Amsterdam heeft men portiers zelfs instructies gegeven hoe te handelen als er een kind op het raam klopt. Een hele goede zaak.”
banner-budgetcoach2
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen