Stichting Pinel kijkt terug op een geslaagde Week van de Vrijwilliger in Ermelo

Foto:

“Er verandert heel snel heel veel in vrijwilligersland”Van 8-11 december was het de Week van de Vrijwilliger in Ermelo. De Week werd georganiseerd door het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Stichting Pinel en financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Ermelo. Belangrijkste onderdeel van de Week: de Vrijwilligersbanenmarkt met vacatures van vrijwilligersorganisaties. Deze vond plaats in het gebouw van Pinel aan het Raadhuisplein, maar ook in Ons Huis in Horst en Telgt, in Speuld, in de Leemkuul in wijk West, de Amaniet in wijk Oost en in de Baanveger in wijk Zuid stonden borden met daarop vacatures en informatie.

Veel nieuwe vrijwilligers binnen gehaald
Het was een erg geslaagde week volgens Hanneke Jonkers en Henk Ruiter van Pinel. “We hebben veel nieuwe vrijwilligers binnen gehaald voor de Ermelose vrijwilligersorganisaties. We hadden een mooie samenwerking met de Sociale Dienst Veluwerand: zij schreven cliënten aan die volgend jaar een tegenprestatie moeten gaan leveren voor hun uitkering dat de Vrijwilligersbanenmarkt een mooie gelegenheid was voor deze mensen om zich te oriënteren. Daarnaast heeft de Sociale Dienst twee spreekuren bij ons gehouden over de tegenprestatie, hier werd veel gebruik van gemaakt.”
Slotavond
Klapstuk was de slotavond op 11 december waar gemeenteraadsleden en vrijwilligersorganisaties met elkaar in gesprek gingen over twee thema’s: de Participatiewet/tegenprestatie en over grenzen. Er wordt steeds meer verlangd van vrijwilligers, maar hoe ver kunnen en willen we daarin gaan? En hoe kijken vrijwilligersorganisaties eigenlijk aan tegen mensen die min of meer verplicht vrijwilligerswerk komen doen? 
Nieuwe inzichten
“Het was een pittig gesprek, maar wel heel goed. Er was een mooie opkomst vanuit zowel de politiek als de organisaties en er is veel uitgewisseld. Je merkte dat mensen van beide kanten echt naar huis gingen met nieuwe inzichten. Niet verwonderlijk, er verandert heel snel heel veel in vrijwilligersland en het is van groot belang dat we daarover blijven uitwisselen. Als we maar bereid zijn naar elkaar te luisteren dan komen we een heel eind.” 
banner-feestfestijn-banner
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen